Translate

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ελλάδα Ισπανία τράπεζες Banksters και ότι μας αποκρύπτει η διαπλοκή του διαδικτύου !


Ελλάδα Ισπανία τράπεζες Banksters και ότι μας αποκρύπτει η διαπλοκή του διαδικτύου !
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Δεν είμαστε από τα άτομα που τρώμε κουτόχορτο ούτε και μπορεί το κάθε νεοφιλελεύθερο blog να μας παραμυθιάσει με τα εφευρήματα του και το κρύο χιούμορ του  π.χ. «Αυτό που προτείνει ο Τσίπρας και τον κατηγορούν για «αναρχοκομμουνιστή» το κάνει η Ισπανία ..μετά τον Ομπάμα! »

Έτσι λοιπόν αντί να γράφουμε επαναστατικούς επαίνους προς τον ισπανό πρωθυπουργό …. προτιμήσαμε να εξηγήσουμε σήμερα στα φιλαράκια μας την άπατη των  ειδήσεων που προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να μας κοροϊδέψουν …  κάνοντας το μαύρο άσπρο .

Οι τράπεζες μας ως γνωστόν ….. « ρούφηξαν » όλα τα λεφτά των μνημονίων ώστε να σωθούν … χα, χα ( από τους κακούς λύκους τους διαχειριστές τους ).

Απλά η διαφορά μας από την Ισπανία ήταν ότι στην Ελλάδα δεν κρατικοποίησαν τις τράπεζες  , ώστε να τις παραδώσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο καθαρές πλέον  στους νέους ιδιοκτήτες τους 
( όπως ήθελε ο ΓΑΠας και όπως συνηθίζεται) ( και αυτό δεν συνέβη λόγω της διαφυγής του από την εξουσία … εάν θυμάστε τα επεισόδια στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ;)   
Στην ουσία όμως τα μνημόνια υπεγράφησαν για να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες οι οποίες τότε ήταν βαθειά εκτιθέμενες στο ελληνικό χρέος

Πρακτικά φιλαράκια μου όλες οι μεγάλες δυτικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει!
Κρατούν απλώς ένα μεγάλο ποσό των κρατικών χρεών, που εκτιμάται σε «ΑΑΑ» πεποίθηση .... ότι δεν θα χρεοκοπήσουν! 
Όταν χώρες της ευρωζώνης (χώρες των PIIGS) αρχίζουν τις προεπιλογές , αυτές θα επιφέρουν πλήγμα επί του συνολικού τραπεζικού συστήματος. 

Ο λόγος για τον οποίο οι τράπεζες σώζονται είναι επειδή έχουν τη δυνατότητα να αποτιμούν με την φαντασία τους όλα αυτά τα άχρηστα κρατικά μας χρέη αντί να χρησιμοποιούν ως  μοντέλο τους  την πραγματική άξια της αγοράς.
Η FED.Res και ΕΚΤ εγχέουν κάθε τρεις και λίγο τεράστια ποσά ρευστότητας σε αυτές τις τράπεζες για να τις στηρίξουν.
Θυμάστε τα 650 δις δολάρια που έστειλε η FED στην ΕΚΤ πριν τρεις μήνες ;

Αλλά δεν μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα φερεγγυότητας με ενέσεις ρευστότητας που στην ουσία δημιουργήθηκαν στο computer  εκ του μηδενός.
Είναι σαν να κάνεις μετάγγιση αίματος σε μια καρδιά που έχει σταματήσει να χτυπάει!

Συζητάμε τώρα για την Ισπανία γιατί η Ισπανία είναι μια τέτοια μεγάλη υπόθεση και γιατί όταν προεπιλεγεί …. το παιχνίδι … τελείωσε για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συναρπαστικό , ή όχι στην Ισπανία έγινε επιτέλους αυτό περίμεναν όλοι οι banksters : επιτέλους πλήρωσε ο Ισπανικός λαός τα σπασμένα των τραπεζιτών  λογική τσίριζα , μπατσοκ,  ΝουΔουλας , λα(γ )ος , δηλαδή   
και τους  διέσωσε !
Χα, χα, χα ....αν και ο λα(γ)ος … πάει τώρα  ψόφησε … χα, χα, χα



Μόνο που σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα , οι βρετανικές τράπεζες είναι εκτιθέμενες  στα 74 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού κυρίαρχου χρέους , ενώ οι γαλλικές τράπεζες κάθονται επάνω σε δυναμίτη άξιας 112 δισεκατομμυρίων ευρώ του ισπανικού κυρίαρχου χρέους και οι δε γερμανικές τράπεζες εκτίθενται σε συνολικό ποσό του ισπανικού κυρίαρχου χρέους άξιας 131 δισ. αντίστοιχα.
Έτσι, λοιπόν ένα ποσόν , περίπου 317 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού δημόσιου χρέους εγγράφεται στους ισολογισμούς των τραπεζών των τριών αυτών χωρών !

Αυτό το χρέος, στη συνέχεια, καταγράφεται "ως περιουσιακο στοιχείο" 
από το οποίο οι τράπεζες δικαιολογούν χρήματα για να τα δανείσουν 
προς διάφορες εταιρείες, εργολάβους, κτλ. σε ποσοστό άνω του 10 προς 1. 
( η λεγομένη μόχλευση .... έχεις χίλια ευρώ στο ταμείο σου … άρα μπορείς νόμιμα να δανείσεις 10.000 ευρώ με επιταγές σε πελάτες σου …. Αν και αυτό το 10 προς 1 έχει φτάσει το ελάχιστο 40 προς 1 (έχεις δηλαδή χίλια τότε δανείζεις 40 χιλιάδες "αέρα λεφτά")  (τουλάχιστον) 


Οι τράπεζες , και  οι ρυθμιστικές αρχές δεν καθορίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μόχλευση στα περιουσιακά τους στοιχεία  με αποτέλεσμα και οι μοχλεύσεις των ισολογισμών τους να θέτουν ως βάση τα ανώτατα δυνατά όρια ,  με βάση τις δικές τους εσωτερικές εκτιμήσεις ( δηλαδή των στελεχών των τραπεζών)  ....  και μετά βρίσκεται η αληταρία των κυβερνήσεων μας που ξεχρεώνουν την τράπεζα εθνικοποιώντας την !

Αυτό ήταν όλο φιλαράκια μου !
"Ενώ το σωστό  ΘΑ ΗΤΑΝ απλα ... οι ζημιές να χρεώνονται στους μετόχους των τραπεζών , όπως και τα κέρδη τους δηλαδή .... και να τις ξεχρεώνουν οι ίδιοι δια της εκποιήσεως της προσωπικής των περιουσίας HEIL GAP "

Έτσι, όταν η Ισπανία ... προεπιλέγει  (και θα) είναι πολύ πιθανό να δείτε κατάρρευση ολόκληρου του ισπανικού του τραπεζικού συστήματος και αυτό με τη σειρά του να επιφέρει κατάρρευση του σύνολο του τραπεζικού συστήματος της ΕΕ σύμφωνα με τα ανωτέρω γνωστά ποσά των 317 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανέφερα ( συνυπολογιζόμενων φυσικά και όλων των υπολοίπων αγνώστων ποσών ) !
HEIL GAP ( or mind the GAP )


                                            Ry Cooder Paris, Texas




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου