Translate

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ποιος πληρώνει τώρα Frau Merkel ;


 
Ποιος πληρώνει τώρα  Frau Merkel ;


From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Παγκόσμια κρίση του χρέους ;
Η μεγαλύτερη ιδιωτική απάτη στην ανθρώπινη ιστορία !
Μα ποιοι είναι αυτοί οι μεγάλοι απατεώνες που γίνονται οι δολοφόνοι του ανθρώπινου είδους;
Πώς η οικονομική "ασθένεια" απειλεί τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων ;

Μπλα , μπλα, μπλα ….

Έχει γίνει σαφές πλέον … ότι μια επίλυση της ελληνικής κρίσης δεν θα ήταν ποτέ προς το συμφέρον της Γερμανίας , καθώς το αποτέλεσμα της επίλυσης του Ελληνικού προβλήματος …. θα ανέβαζε ακόμη υψηλότερα την ισοτιμία του ευρώ …  και έτσι να έβλαπτε τις Γερμανικές εξαγωγές , δηλαδή την γερμανική βιομηχανία ....  την ψυχή της Ευρώπης !

Η Γερμανία θέλει αδύναμο το ευρώ αλλά και τις χώρες των PIIGS !
« Έτσι λοιπόν κρατάει το ευρώ αδύναμο και .... οι Γερμανοί εργάζονται.»


Βέβαια το εμπόριο δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη να στηρίζεται  στο χρέος .

«Το σύνολο του εμπορίου είναι απλώς οφθαλμαπάτη και καλή θέληση  »
«Όλοι αγοράζουν κάτι για … τίποτα , απλά , υπόσχονται να πληρώσουν για αυτό στο μέλλον. »

Αν κάποια από τις περιφερειακές χώρες του ευρώ τελικά παει για μια σκληρή προεπιλογή , τότε η Γερμανία θα μπει σε σοβαρούς μπελάδες.

Πιθανώς  στο εγγύς μέλλον , εκτός από τα πλαστά δάνεια της , αυτά για να αγοράζουμε κάτι από αυτήν , δεν αποκλείεται να αναγκαστεί πει αντίο και σε όλα τα δάνεια της .
Αναρωτιέμαι πόσο θα στοιχήσει στην Γερμανία σε πραγματικούς όρους και αριθμούς !

 
Οι Γερμανοί μετά από τις ατελείωτες ρητορικές και παραινέσεις τους προς την χώρα μας ….  άρχισαν τους εκβιασμούς ! 
Εκβιασμούς σερβιρισμένους  με την γνωστή γοτθική έλλειψη ταμπεραμέντου και την άγνοια τους ότι η βία φέρνει πάντα βία!
Αργότερα ;
Αργότερα ακολούθησαν τα αποτελέσματα των προσφάτων ελληνικών εκλογών !
Αν και ο HEIL GAP τα είχε προβλέψει εδώ και 6 μήνες , στο άρθρο του ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΕΡΑΤΑ 
http://1greek.wordpress.com/2011/10/29/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BA/
http://www.netnewsgr.gr/2011/10/blog-post_6627.html
http://www.triklopodia.com/2011/10/politika-xerata.html
http://eleytheroi-ellines.blogspot.com/2011/10/blog-post_2340.html



Οι Ούννοι με τον υπουργό Οικονομικών τους είχαν σχεδιάσει το κατάλληλο σκηνικό που θα έπρεπε να στηθεί ώστε να προετοιμάσει το ευρύ κοινό και να το πείσει , ότι  μια ελληνική έξοδος από το ευρώ , δεν θα ήταν ικανή ώστε τελικά να επέλθει και η αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή .

Τώρα φαίνεται όμως ότι ήρθε η πραγματική ποσοτικοποίηση , όπου φαίνεται ότι οι μη ανακτήσιμες δαπάνες από το ελληνικό πακέτο διάσωσης θα είναι περισσότερες και τα ενδεχόμενα στοιχεία του παθητικού της πάρα πολύ μεγαλύτερα από ό, τι ο καθένας θα μπορούσε να φαντασθεί .


Σύμφωνα με μια ανάλυση που κυκλοφόρησε ώρες σε Wirtschafts Woche , http://www.wiwo.de/ η Γερμανία "θα απορροφήσει ζημιές 76,6 δισεκατομμυρίων ευρώ . ( χα, χα )
Το ποσό αυτό προκύπτει από τα διμερή δάνεια ενίσχυσης ….
Το μερίδιο ευθύνη της Γερμανίας στο πιστωτικά ταμείο διάσωσης του EFSF, το μερίδιο της Γερμανίας στις ζημίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το Γερμανικό μερίδιο της ευθύνης για την πιστωτική στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). "

Σε 15.1 δισεκατομμύρια ευρώ και μόνο ( χα, χα ) αναλογεί στη Γερμανία το ποσοστό της από το διμερές δάνειο , το οποίο εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010 ως μέρος της πρώτης δέσμης μέτρων διάσωσης.
Από 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα που θα αντιστοιχήσουν στη Γερμανία ως το ποσό της υποχρέωσης της από το δεύτερο πακέτο διάσωσης από το ΔΝΤ και EFSF.
Θα πρέπει να προστεθούν στην απώλεια του ποσοστού και τα 12,1 δις ευρώ από τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου , της Ομοσπονδιακής Τράπεζας , τα οποία αγόρασε η ΕΚΤ και που θα πρέπει να διαγράφουν μετά από μια εθνική χρεοκοπία στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τα περαιτέρω  28,1 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά θα ισοδυναμούν με το ομοσπονδιακό μερίδιο των απωλειών του λεγόμενου «στόχου των απαιτήσεων της ΕΚΤ» απέναντι στην Ελλάδα.


Ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα , όμως, είναι ότι μόλις αθετήσει η Ελλάδα, τότε αυτό θα αρχίσει μεταδίδεται - με αποτέλεσμα μια πρώτη υποβάθμιση από την Fitch - σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως μας προειδοποίησε και χθες , άρα στη συνέχεια , όλο και περισσότερες χώρες θα ακολουθούν για την συμμετοχή τους στο ταμείο  EFSF / ESM.


Ας μην έκανε η Frau Merkel το μοιραίο λάθος με το πρώτο /δεύτερο "Bailout της Ευρώπης" ενάντια στην πατρίδα μας και στους αγανακτισμένους Έλληνες,  όταν  μας αρρώσταινε με τα χημικά της @δελφ@ρ@ς με τα μαύρα κολάν που την έλεγαν ΓΑΠα,  παρέα με τους ΚΥΠατζηδες-δημοσιογράφους που φρόντιζαν ώστε να κρυφτούν τα αλβανα και λοιπά « λαθρο » στην πλατεία συντάγματος μαζί με τις ανταρ-CIES για να διαλύσουν το κίνημα μας των αγανακτισμένων Ελλήνων . 


Αυτό όμως που θα θυμώσει πολύ ( μα πάρα πολύ ) τους Γερμανούς , είναι ότι η Ευρώ διάσωση νούμερο 2 …θα μπορούσε να κοστίσει έως και 56% του Γερμανικού ΑΕΠ  όταν διαπιστωθεί πώς η κατάρρευση της αλυσίδας των ευρωπαϊκών χώρων που θα επακολουθήσει, θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει τη Γερμανία να πληρώσει το 32% του ΑΕΠ της σε "ενδεχόμενες υποχρεώσεις": (στην πραγματικότητα έως και 56%)

( σημείωση : Οι ενδεχόμενες υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις που μπορεί ή δεν μπορεί να γεννηθούν από μια οικονομική οντότητα , ανάλογα με την έκβαση ενός μελλοντικού γεγονότος , όπως ένα δικαστήριο , ή με άλλη ισοδύναμη νομική διαδικασία. Αυτές οι υποχρεώσεις καταγράφονται ως περιουσιακά στοιχεία , υποχρεώσεις , έσοδα , έξοδα , και ίδια κεφάλαια  μιας εταιρείας με χρεωστικές και πιστωτικές εγγραφές και εμφανίζονται στον ισολογισμό όπου μπορούν να εκτιμηθούν εύλογα )


Και η μεγαλύτερη ανησυχία, η οποία μόνο εν συντομία αγγίζεται από Wirtschafts Woche , http://www.wiwo.de/ , είναι ότι μόλις αρχίσουν οι έξοδοι από την  ΟΝΕ, και οι καταρρεύσεις του Ευρωσυστήματος , όλες εκείνες οι απαιτήσεις που οφείλονται στην Bundesbank θα καταστούν άκυρες , ή στην καλύτερη περίπτωση θα εξοφληθούν σε δραχμές , πεσέτες , εσκούδο, και λιρετες. 

Με άλλα λόγια: εντελώς τσάμπα , μετά από την οποία υποτίμηση αποφασίσει στο νόμισμα του κάθε απελευθερωμένο από τα δεσμά της Ε.Ε.. Εθνικό κράτος ! 
Ως υπενθύμιση …. στον τελευταίο έλεγχο το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων του TARGET2 είχε εκτοξευθεί στο ρεκόρ του 25% του γερμανικού ΑΕΠ.

Έτσι, ενώ εκτιμούμε την πρώτη αυτή προσπάθεια της Γερμανίας στην ποσοτικοποίηση του κόστους της εξόδου της Ελλάδας μας από την ευρωζώνη  , η αλήθεια είναι ότι τα υπολογιζόμενα νούμερα είναι θλιβερά χαμηλά  . 
Και ενώ το περίπου 50% του γερμανικού ΑΕΠ ήδη "βυθίστηκε" , στο μέλλον θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο λόγω των νέων  υποχρεωτικών διασώσεων των κρατών , ώσπου τελικά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη Γερμανία, από το για «να τραβήξει την πρίζα».

Ωστόσο το πιο σημαντικό, είναι ότι μετά από μήνες ακόμη και μετά από χρόνια , η Γερμανία τελικά ανακάλυψε ότι όταν πρόκειται για αριθμούς , 
η αυταρχική ρητορική της δεν μπορεί να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
Όσο και εάν το αρνείται .
HEIL GAP ( or mind the GAP )                                          

                                            Pink Floyd - Money Live 8 Concert HD Part 2

 


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ μου φίλε...
    Πάντα εμπιστεύομαι και εκτιμώ τις αναλύσεις σου...
    λυπάμαι αν που θα φύγεις...
    ελπίζω να με θυμάσαι και να μου στένεις ότι θέλεις...
    τα "ΑΝΑΛΕΚΤΑ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΥΑ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ...
    ΦΙΛΙΚΑ, ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ..
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή