Translate

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η μπλόφα της Ευρώπης

Η μπλόφα της Ευρώπης

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Φεβρουαρίου 23, 2012

2 Votes

From HEIL GAP ( or mind the GAP
Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτηθεί και να υποδουλωθεί ένα έθνος.
Ο ένας είναι με το σπαθί . Ο άλλος είναι με το χρέος . John Adams, 1826
Η Fed Reserve , η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και σχεδόν όλες οι κεντρικές τράπεζες ανήκουν σε Πεφωτισμένους ιδιόκτητες (εκτός από το Ιράν, τη Μιανμάρ και Βόρεια Κορέα)( ενώ Έθνη όπως η Λιβύη έχουν βομβαρδιστεί και κατακτηθεί επειδή είχαν την κεντρική τους τράπεζα ) .
Μέσω αυτών των κεντρικών τραπεζών οι Illuminati ασκούν την εξουσία του Μαμμωνά τους : Την παγκόσμια ηγεμονία του «fiat » νομίσματος.
Αυτές οι τράπεζες που ανήκουν στις 13 Σατανικές οικογένειες ( ως ο σπόρος του φιδιού ), υποδουλώνουν τον κόσμο μέσω του χρέους!
Ελέγχουν και χειρίζονται τον κόσμο μέσω των “Fiat” νομισμάτων τα οποία δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός. Με αυτή τη δύναμη, μπορούν να εξαγοράζουν …..
τα σκουλήκια τους πολιτικούς μας , που υποθηκεύουν την πατρίδα μας , χρεώνοντας την για άχρηστες σπατάλες …. όπως ακριβώς κάνουν χρόνια τώρα το μπατσοκ και η Νου-Δουλα …..

Αλήθεια ….εκείνος ο κα(η)μένος …. Πόσα χρόνια ήταν βουλευτής της Ν.Δ. ;
Τώρα δηλαδή ξύπνησε ; Τώρα κατάλαβε τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός ;
Χα, χα, χα ….
Και όχι μόνο Βουλευτής αλλά και Υπουργός της νου-δούλας , του κόμματος που κατακλέψε την Ελλάδα …. με αρχηγό το παχουλό ανιψάκι ( τώρα ανιψάκι του εθνάρχη ….ή ανιψάκι του συνεργάτη των Γερμανών στην κατοχή ; … δεν γνωρίζω ….)
Με κάτι τέτοιους λοιπόν συνεργάζονται οι illuminist , έτσι ώστε να καταλαμβάνουν τις χώρες ….. να συνθλίβουν τις οικονομίες τους …… τα νομίσματα ….. να σκηνοθετούν επιθέσεις (σκεφτείτε το Ιράν)…. με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών …. μεγαλύτερη φτώχεια ….. πείνα …. θάνατο …. δυστυχία ….. παίρνετε μια ιδέα ;

Λοιπόν, ίσως θα με πιστέψετε τώρα ……η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μόλις έχει αλλάξει αυθαίρετα τους όρους όλων των ελληνικών ομολόγων ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ …. Ώστε να μην υπάρχει ουδεμία εμπλοκή των πλέον σε οτιδήποτε αφορά την αγορά τους ή κάποια δικαστική επανεξέταση .
Έτσι με μια κίνηση του χεριού της , άλλαξε τους όρους ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΙΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ελληνικών ομολόγων.
Ενώ θα καταστρέψει οικονομικά όλους άλλους : τους ασφαλιστικούς οργανισμούς , τα ταμεία , τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας μας και τους Έλληνες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, καθιστώντας όλα τα ελληνικά ομόλογα ουσιαστικά άχρηστα χαρτιά με μηδενική υπολειμματική αξία.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δανείζει χρήματα από την αγορά ομολόγων των διαφόρων εθνών της ευρωζώνης. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, η ΕΚΤ είναι «η τράπεζα» και η Ελλάδα είναι ο δανειολήπτης. Όταν η Ελλάδα δανείζεται χρήματα από την ΕΚΤ από την πώληση των ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ, υπάρχει αυτό που λέμε ένα “συγγραφή συμβατικών υποχρεώσεων “. Το διμερές αυτό συμφωνητικό είναι το σύνολο των όρων που συνδέονται με το εν λόγω ομόλογο , συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας λήξης, το επιτόκιο του, καθώς και τους άλλους νομικούς τους όρους του μηχανισμού εγγύησης.
Πως η ΕΚΤ αυθαίρετα και μονομερώς έχει προβεί σε ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ συμβολαίου του συνόλου των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ; Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ έχει αφαιρεθεί την «ρήτρα συλλογικής δράσης” από τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ – ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ η ΕΚΤ .


Τι είναι μια «ρήτρα συλλογικής δράσης;” Έχουμε ξαναγράψει στα νούμερο 1-2 και 3 του Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ , ότι πρόκειται για μια διάταξη που επιτρέπει εις την πλειοψηφία των ομολογιούχων , να συμφωνήσει για τους όρους αναδιάρθρωσης του χρέους , που ακολούθως θα ισχύουν και για όλους τους κατόχους ομολόγων.
Με την κατάργηση της «ρήτρας συλλογικής δράσης», η ΕΚΤ έχει θέσει τον εαυτό της υπεράνω από τον κάθε άλλο ομολογιούχο ελληνικού χρέους , και έχρισε την ίδια «προτιμώμενη», που σημαίνει ότι αν υπάρχει μια ελληνική προεπιλογή, η ΕΚΤ πηγαίνει στην πρώτη θέση της ουράς αναμονής , και παίρνει το 100% της αξίας της διάσωσης που μπορεί να παραμένει στα ελληνικά ομολόγα , και όλοι οι άλλοι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ , απλώς και μόνο επειδή η θέση Της ΕΚΤ επί των ελληνικών ομολόγων είναι αρκετά προτιμώμενη , ώστε « να καθαρίσει εύκολα ». Η ΕΚΤ λοιπόν τίθεται τώρα εντελώς εκτός του κράτους δικαίου στο οποίο υποτάσσεται ο κάθε άλλος ομολογιούχος .
Αν μπορούν να το κάνουν αυτό , μπορούν να κάνουν τα πάντα . Οι όροι για κάθε χρέος μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Είναι απλά θέμα χρόνου πριν η ΕΚΤ το κάνει αυτό και με άλλες χώρες της Ευρωζώνης . Το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού και οικονομικό συστήματος , το κράτος δικαίου, και ο ίδιος ο πολιτισμός κυριολεκτικά καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας.


Εδώ αξίζει να επαναλάβουμε ότι ο λεχρίτης ο Jean-Claude Trichet κατόρθωσε , μέσα σε δυο χρόνια και μάζεψε Ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δις ευρώ , ενώ τα αγόρασε στο 20 % της αξίας των , Όπως το αντιλαμβανόμαστε , η ΕΚΤ αγόρασε ομολόγα ονομαστικής αξίας 50 δισ. ευρώ. Τα ομόλογα τα πλήρωσε με έκπτωση . Θα ανταλλάξει τώρα τα ομόλογα αυτά με τα νέα ομόλογα, και να θέσει τα νέα ομόλογα στα βιβλία της στην ονομαστική τους αξία. Η διαφορά μεταξύ των χρημάτων που καταβληθήκαν για τις αρχικές ομολογίες , και, της ονομαστικής αξίας των νέων ομολόγων είναι το “κέρδος”. Όπως σημειώνεται , τα νέα ομόλογα θα έχουν αγοραία αξία και θα είναι επίσης άμεσα διαπραγματεύσιμα το ταχύτερο δυνατόν .
Φανταστείτε κέρδος …. …. Και όλα αυτά επειδή η χοντρομπαλάδικη σαρξ …. αγρόν ηγόραζε …. Γράψε λάθος HEIL GAP …. ενώ η χοντρομπαλάδικη σαρξ ….ηγόραζε κάτι άφαντα γαλλικά υποβρύχια …… λαμβάνοντας μαζί με το άλλο το « ανώμαλο »…δάνεια από το ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ για να τα εξοφλήσει !
Όλα μαζί αυτά του 2010 συν εκείνα τα 4 (τα αδελφάκια αυτού που γέρνει ) .
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ .
Έτσι λοιπόν ….. σαν καλοί προδότες που είναι τα εξόφλησαν …. και το θέμα έληξε!
ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΤΕ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ !
Να είναι καλά οι ψηφοφόροι τους που θα τους επανεκλέξουν .
(εκτός βεβαίως και ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σαπίσουν σε κάποιο ελληνικό ξερονήσι …. π.χ. στα Ίμια … )
(α …τι ωραία η ιδέα σου HEIL GAP …. )


Είναι κάτι περισσότερο από ειρωνεία το γεγονός ότι οι αγορές ομολόγων της ΕΚΤ μπορεί να δυσκολέψουν την Ελλάδα ώστε να φέρει το χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα.
Όπως έχω εξηγήσει και πριν , με την επιστροφή στην ονομαστική τους αξία , των ομόλογων που αγόρασε με έκπτωση η ΕΚΤ , τάχα για να μας βοηθήσει τότε , συντελείται πραγματικά μια νομισματική απάτη . Η ΕΚΤ θα λάβει περισσότερα ευρώ από την κυκλοφορία από ό, τι η ένεση που θα δώσει στην ελληνική οικονομία με το μνημόνιο νούμερο 2 .
Η τελική λύση του όλα αυτά είναι ότι όλοι μαζί οικοδομούμε ( εμείς με την ανοχή μας ) μια νέα ευρωπαϊκή ουτοπία , αυτή της επενδυτικής τραπεζικής που θα βασίζεται στον βιασμό, την λεηλασία και την ιδιωτικοποίηση.



Ο κατακα(η)μενος
– – – – – – – – – – – – – – -
Και τώρα ….. ας πάμε ξανά στον συμπαθή μας κα(η)μενο …. που αφού επί δυο χρόνια παπαγάλιζε ότι έλεγε από το δελτίο των 9 ο δημοσιογράφος κύριος Σπύρος Χατζάρας , ζητεί τώρα να του ρίξει η τσιγγάνα τα χαρτιά , για το εάν θα ιδρύσει το δικό του κόμμα , ώστε μετεκλογικά να επιστρέψει ως συγκυβέρνηση με τον Αντ. κομανετσκι .
Πάμε παρακάτω τώρα …. Ας μην ξεχνιόμαστε ….
Βρε ατρόμητε εθνο…. Ξεχνάς ότι ήσουν υπουργός σε εκείνη την άθλια κυβέρνηση των ρεπουσιδων των δραγωνων …. και του « συνωστισμού της Σμύρνης ; »…

Ποιος άραγε ήταν υπουργός ….τότε που με την κλίκα των κουμπάρων της Ν,Δ , επεκτείνατε τα ωράρια εργασίας και διαλύατε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ελλήνων ;
Μήπως ήταν ο Τσιπρας ή Παπαρηγα ή ο Μιχαλολιακος , ….. ή ήσουν εσύ αυτόςπου ψήφιζε και υπέγραφε φαρδιά πλατεία την αντεργατική νομοθεσία της νέαςτάξης πραγμάτων, παρεουλα με την άλλη νου-δουλα την μεγάλη ΝΟΜΟΘΕΤΗ Φάνη Πάλλη Πετραλια ….. τι το ήθελα τώρα … και έγραψα αυτό το όνομα ….. παραλίγο να πέσω στην θάλασσα μαζί με το λαπτοπ μου.
Πάντως εάν ιδρύσεις κάποιο κόμμα π.χ. κόμμα του σπληνάντερου ή κάτι προς το κοντοσουβλι … τότε … έχω έτοιμο και τον πρώτο σου οπαδό ….. ένα παλιό …. γείτονα που ξεσκίζει τα σουβλάκια ….  θυμάσαι πιστεύω την πλατεία νέας Σμύρνης ….. 

Τώρα σε ότι αφορά την ιδεολογία ; ….. εκεί σίγουρα θατα βρείτε. διοτι αυτός δηλώνει …..αναρχικός …. αλλά ψηφίζει ….. ΛΑΟΣ !!!!!!!

Α είπαμε για Λάος και όπως διάβασα σε μια ιστοσελίδα :


= εδώ κάνω αντιγραφή-επικόλληση ( copy-paste ) =
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Μπορεί το ΛάΟΣ να αποχώρησε θεατρινίστικα από την συγκυβέρνηση , αλλά σε ότι αφορά κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα το στηρίζει μετά μανίας! Μόλις εχθές, η πάλαι ποτέ ντόπια τρόικα συναντήθηκε! Με την στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και (φυσικά!) ΛάΟΣ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Βουλή, το νομοσχέδιο για «την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς», δηλαδή την διάλυση των ΕΛΤΑ και την παραχώρηση των λεγόμενων «φιλέτων» σε ιδιώτες (τους κατ’ ευφημισμόν λεγόμενους «επενδυτές»).
Εκ μέρους του ΛάΟΣ, ο βουλευτής Αχαΐας Α. Χρυσανθακόπουλος (πιο γνωστός ως… «φρουτάκιας»), δήλωσε την υποστήριξη του τηλεκόμματός του στο νομοσχέδιο, καθότι όπως είπε «Είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδος κρατισμού που ακολουθεί λογικές σπάταλου και συντεχνιακού κράτους: Εμείς θέλουμε ανάπτυξη της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο νυν νεοδημοκράτης υπουργός Μ. Βορίδης, ο οποίος θυμήθηκε τις… παλιές καλές ημέρες της τριμερούς, κι έκανε την εξής «περίεργη» δήλωση: «Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης αυτής, στηρίζεται σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο Πρωθυπουργός ψηφίστηκε απ’ αυτό το Κοινοβούλιο και εγκρίθηκε απ’ τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και αποτελούν πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Μήπως, πως στην πραγματικότητα η τριμερής εξακολουθεί να υφίσταται ;
- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 


Ελληνική Διάσωση :
– – – – – – – – – — – – – -
Μένει να δούμε πόσο καιρό αυτό το «πακέτο διάσωσης» θα διαρκέσει.
Ακόμα και αν επιτυγχάνει το στόχο του να φέρει το χρέος στο 120% ως προς το ΑΕΠ μέχρι το 2020 ….. αυτό το επίπεδο του χρέους δεν είναι βιώσιμο.
Με τα επιτόκια 4% ; χα, χα, χα ….. αυτό σημαίνει ότι μόνο εκ των καταβαλλόμενων τόκων αναμένεται να συρρικνωθεί η οικονομία κατά 4% x 1,20 x ΑΕΠ, δηλαδή. 4,8% του ΑΕΠ x χρήματα για τις πληρωμές τόκων που θα αποσυρθούν από την οικονομία. Με απλά λόγια, η οικονομία θα συρρικνωθεί (τουλάχιστον) κατά 4,8% ετησίως μόνο για τόκους!
Πως θα ονομάσετε αυτό το σχέδιο ;
«Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση αθέτησης και λέει στους banksters και τις μαριονέτες πολιτικούς της να πάνε να πηδήξουν στη θάλασσα της Μεσογείου» ; χα, χα, χα

Η χοντρομπαλάδικη σαρξ
– – – – – – – – – – – – – – – – – – -
Έλα τώρα HEIL GAP ! . . . . μην δραματοποιείς τις καταστάσεις !
Κάποιος θα μας σώσει !
Θα φροντίσει για την αποτροπή του αντίκτυπου στα διεθνή χρηματιστήρια ;
Η παχουλή μάλλον η χοντρομπαλάδικη σαρξ , η μπαλαρίνα της Ευρώπης !
Το μυαλό του είναι πάντα εκεί . . . . πάντα πως θα σώσει τα χρηματιστήρια !
Ο ρυθμιστής των χρηματαγορών , τρέμε George Soros τώρα τον Έλληνα ανταγωνιστή σου !
Φοβού τον Benny … τον μελλοντικό αντικαταστάτη σου και δώρα φέροντα !
Όλα τα τρώει όλα τα μασάει , …. ιδίως σάντουιτς των . . . 400.000 ευρώ !



«Η μπλόφα της Ευρώπης »
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – -
Είναι αστείο το πόσο σωστοί ήμασταν στην εκτίμηση μας , εδώ και δυο χρόνια όταν μιλούσαμε περί των κλεπτών της Ευρωζώνης , την πυραμίδα Ponzi , το άρθρο 21 ή χρήματα χωρίς τόκο , καθώς κάποιοι …..μόλις τον τελευταίο μήνα ανακαλύπτουν ….. ότι η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες με 1% και αυτές αντιστοίχως δανείζουν το κράτος με 5-6 % . Από την άλλη πλευρά, αυτό που ονομάζω « η μπλόφα της Ευρώπης » σημαίνει την διαδικασία εκείνη δια μέσου της οποίας η Ευρώπη με το πρόσχημα των μνημονίων διάσωσης διέλυε την χώρα μου , ώστε τελικά να καταφέρει να την αποθέσει σε μια παγωμένη προθήκη ενός ενεχυροδανειστηρίου και ακολούθως να την αγοράσει πάμφθηνα , όπως και έπραξε δηλαδή , μόνο που επίσης επέτυχε και μια θαυμάσια ανάπτυξη , διότι μέσω της ανακύκλωσης των παρασιτικών μετρητών από τη Γερμανία δια την πληρωμή των ευρωπαϊκών τραπεζών κατάφερε να γίνει μια ένεση στα γερμανικά υποβρύχια και όχι στην Ελληνική οικονομία ….



“Arbeit macht frei”
– – – – – – – – – – – – – -
Πώς λέγεται “Arbeit macht frei” στα ελληνικά;
Η σκλαβιά είναι ελευθερία μήπως ; Δεν πειράζει …. Το ίδιο είναι !
Το 1984 του Όργουελ ήταν μια προειδοποίηση , τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας αποτελούν την εκπλήρωση της εν λόγω προειδοποίησης . «ο Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΕΙ πρέπει να ανοικοδομήσουμε την ΕΛΛΆΔΑ με την εργασία, δουλειά, δουλειά”
Λοιπόν, δεδομένου ότι αυτό το “σχέδιο διάσωσης” είναι υπό γερμανική εποπτεία , υποθέτω ότι ο Βενιζέλος είναι απλώς η πουτ@ν@ , που μεταφράζει τη φράση
«Arbeit Macht Frei» για τους Έλληνες σε : δουλειά, δουλειά , δουλειά, δουλειά !
Row Well And Live




Arbeit Macht Frei : σκυλιά εργασία , εργασία , εργασία , ως σκλάβοι εις το χρέος , να δώσουμε το 82% για τους άπληστους banksters και ένα 18% για την Ελλάδα και τους λαθρομετανάστες αλλά και στους πράκτορες που τους έχουν πάρει εργολαβικά υπό την προστασία τους , ενώ οι ασφαλίτες έχουν πάρει ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ υπό την προστασία τους αυτές τις κουφάλες με τις 14 ΜΚΟ του σαπιοδοντη )

Ναι, σιγά-σιγά και σίγουρα, κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κτήμα των τραπεζιτών .
Στη συνέχεια, οι ακρίδες θα προχωρήσουν σε άλλες χώρες των PIIGS.
Το ίδιο όπως ήταν πάντα.
Όλα για το χρέος . Κρατήστε και επεκτείνατε το χρέος , αλλά αφήστε τους πληβείους να πεθαίνουν.

Slaves to Euro: Greece at austerity abyss

Ένα μικρό πρόβλημα – πόσο σκληρά πρόκειται να εργαστεί ο ελληνικός λαός εργασία όταν το 82 % από τους καρπούς της εργασίας τους θα πηγαίνει σε ξένες τράπεζες;
Η εικασία μου ; …… ότι δεν πρόκειται να εργαστεί και πολύ σκληρά.
Χα , χα, χα .
Ακόμη και μετά τη συμφωνία η Ελλάδα εξακολουθεί να οδεύει προς την προεπιλογή.
Δεν μπορείς να νικήσεις τα μαθηματικά, ΒΕΝΙΖΕΛΕ = Μ@λ@κ@.
Push! Push! Push!

https://www.youtube.com/watch?v=Mg2kzgW4BWw

Τώρα επειδή , την περασμένη εβδομάδα , ένας μεγάλος αριθμός φωνών μέσα στον σταθερό «πυρήνα» των χωρών άφηνε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί το ενιαίο νόμισμα , χωρίς την Ελλάδα , τους πληροφορούμε ότι η επιστροφή στην δραχμή ή την «μνα» ή ότι άλλο θα είναι αυτό …. θα ήταν μια δαπανηρή και χαοτική διαδικασία. Μακροπρόθεσμα, το ευρώ μπορεί να ενισχυθεί αν κάποια από ασθενέστερα μέλη του κατευθυνθούν προς την πόρτα. « Όμως, βραχυπρόθεσμα οι τράπεζες σε ολόκληρη την ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν για να αποτραπεί ένα τρέξιμο στις τράπεζες , καθώς οι επενδυτές θα εικάζουν σχετικά με το ποια χώρα θα μπορούσε να είναι η επόμενη». Ένα νέο κύμα εθνικοποιήσεων τραπεζών θα μπορούσε να ακολουθήσει «ενώ οι δανειστές υπολογίζονται ότι οι απώλειες τους θα ήταν πολλαπλάσιες από το άχρηστο πλέον ελληνικό χρέος».




Τελωνιακοί έλεγχοι θα πρέπει να επιβληθούν και να κλείσουν τα σύνορα για να σταματήσουν τις πλημμυρίδες χρημάτων από την Ελλάδα. Η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα δεχτούν έντονη πίεση από τους επενδυτές , εφ όσον αυτοί θα είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τον κίνδυνο μιας άλλης εξόδου από την ευρωζώνη .

Οι τράπεζες παντού, (που ήδη διστάζουν να δανείσουν), θα θωρακιστούν σε ότι αφορά την έκθεση τους στα ομόλογα όλων των μελών της Ευρώπης που πλήττονται από κρίση.

Για την Ελλάδα, μια δραστική υποτίμηση ( οι αγορές είναι πιθανόν να αποτιμούν κάθε νέα δραχμή σε λιγότερο από το μισό της αξίας του ευρώ ) θα μπορούσε να παρέχει τουλάχιστον την ελπίδα για εξαγωγές και ανάκαμψη. Αλλά σε αντίθεση με την Αργεντινή, η οποία περιήλθε σε αδυναμία πληρωμής των χρεών της το 2001 μετά από μια βασανιστικά πολιτική και οικονομική κρίση , η Ελλάδα δεν έχει ούτε το πλεονέκτημα της αφθονίας των φυσικών πόρων (εννοούμε εδώ : αυτών των φυσικών πόρων που είναι ήδη εν ενεργεία …. παράγουν και αποδίδουν ), ούτε μια έκρηξη στην παγκόσμια οικονομία για να την εκτοξεύσουν οικονομικά .
 
Δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος:



Κίνδυνοι-Πτώχευση και εκμετάλλευση του TARGET 2
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Ελπίζουμε ότι τώρα γίνεται πολύ σαφές για ποιο λόγο εκτός από το πρόβλημα στην αγορά , η ΕΚΤ είναι αρκετά ανήσυχη για την κατάσταση των συμμετοχών της σε ελληνικά ομολόγα . Κατ ‘αρχάς, μια γρήγορη υπενθύμιση σχετικά με το ευρωπαϊκό σύστημα TARGET 2 , προσφορά της Goldman:
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.ecb.int/paym/t2/&ei=vDJFT8CaMK_isQLb0M3CDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CC8Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DTARGET%2B2%26hl%3Del%26biw%3D800%26bih%3D550%26prmd%3Dimvns

Ο νόμος για την ασυλία της κεντρική τράπεζα δεν είναι ομοιόμορφος στα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου.
Στην ηπειρωτική Ευρώπη, δεν υπάρχει ενοποιημένη θεωρία σχετικά με την ασυλία των κεντρικών τραπεζών.
Οι κεντρικές τράπεζες που είναι ξεχωριστές οντότητες δεν χαίρουν ασυλίας .
Μόνο το κυρίαρχο κράτος χαίρει ασυλίας .
Εάν διαφορές και η διαιτησία συνεχίζεται, οι κεντρικοί τραπεζίτες μπορεί να χάσουν περιουσιακά στοιχεία σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου δεν υφίσταται η ασυλία των.
Η συνθήκη της ΕΕ υποχρεώνει την ΕΚΤ «να προωθεί την ομαλή λειτουργία των συστημάτων πληρωμών», που σημαίνει «τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του χρήματος σε μια χώρα ή περιοχή ή νόμισμα».

Η ΕΚΤ διαδραματίζει καίριο ρόλο στο σύστημα πληρωμών της ζώνης του ευρώ μέσω του λεγόμενου συστήματος TARGET2, το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες το διακανονισμό των πληρωμών μεταξύ τους.
Περίπου 866 πιστωτικά ιδρύματα επί του παρόντος συμμετέχουν άμεσα στο TARGET2 και 3585 συμμετέχουν έμμεσα μέσω θυγατρικών.
Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών του συστήματος το 2010 ήταν 343.380 πληρωμές, που αντιπροσωπεύουν συνολική μέση τιμή των € 2.3 τρισεκατομμυρίων ευρώ .

Ένα χαρακτηριστικό του συστήματος TARGET της ΕΚΤ είναι οι πληρωμές από μια τράπεζα σε άλλη τράπεζα , σε μια άλλη χώρα της Ευρωζώνης σε συνεργασία μέσω των αντίστοιχων εθνικών κεντρικών τραπεζών.
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συστήματος TARGET2 είναι ότι οι απαιτήσεις μεταξύ των εθνικών κεντρικών τραπεζών που προκύπτουν από διασυνοριακές πληρωμές δεν είναι κατ ‘ανάγκην ισορροπημένες . 


Έτσι, η «ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ » του TARGET 2, μπορεί κάλλιστα να είναι ότι τα γερμανικά ταμεία θα εκτίθενται σε ελληνικά και θα σχετίζονται με τις ζημίες σε περίπτωση αθέτησης της χώρας μας , και θα μπορούσε, να εμπλακούν και σε δικαστικές διαμάχες για κατασχέσεις .
Εδώ είναι δίκαιο να πούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την αξιοπιστία της όχι μόνο η ΕΚΤ, αλλά, επίσης, ότι αυτό είναι πολύ πιο πιθανόν δια την σεβαστή Bundesbank . Μένει να δούμε πόσο απειλητικός είναι ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει στις διάφορες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες , οι οποίες θα μπουν στο αγκίστρι σε μια Ελληνική προεπιλογή ; (δηλαδή, όλες τους).
Τέλος
HEIL GAP ( or mind the GAP
Υ.Γ.
Είναι ορθό ότι η κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού έχει αρχίσει στην αρχαία κοιτίδα του, την Ελλάδα.
Αυτό το μεγάλο έθνος έχει πέσει στα νύχια των banksters που βρίσκονται πίσω από την δεσποτική νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων .

Socrates Drank The Conium (Live 1999) Mountains


3 Σχόλια to “Η μπλόφα της Ευρώπης”

  1. [...] νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σουρεαλιστικό μας άρθρο « Η μπλόφα της Ευρώπης » όπου σας αποκαλύψαμε πως η ΕΚΤ « τσέπωσε » τα 40 [...]
  2. [...] Διαβάστε σχετικά με TARGET2. στο προηγούμενο άρθρο μας : “ Η μπλόφα της Ευρώπης ” … Του HEIL GAP ( or mind the GAP) Οι υπουργοί Οικονομικών της [...]
  3. HEIL GAP είπε

    SIMERA 6 MARTIOU KSIPNISAN OI NEOFILELEFTHEROI TIS OLYMPIA.GR
    GIA TA OMOLOGA TIS EKT POY GRAFAME STO PARAPANO ARTHRO I MPLOFA TIS EVROPIS
    FAINETAI OTI DEN MPOROYSAN NA TO APOKRIPSOYN ALLO OI NOUDOULES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου