Translate

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ρήτρες Δραχμής για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη , ο Eric Sprott και όπως πάντα …. οι Banksters ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



Ρήτρες Δραχμής για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ,
ο Eric Sprott και όπως πάντα …. οι Banksters ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ 


From HEIL GAP (or mind the GAP )
Η Ελλάδα εδώ και δυο χρόνια οδεύει προς την καταστροφή της ….
Οι αλητες του ΓΑΠα ... του κωλοτουμπα carajafyrer και της  κωλοτουμπας @ntoni@s Comaneci …. μπορεί ανερυθρίαστα να ζητούν την ψήφο μας …. για να διορθώσουν ότι κακό μας έχουν κάνει … (όπως μας τάζουν )…. αλλά η τύχη της πατρίδας μας φαίνεται πως ήταν άσχημη.

Διαβάζαμε από τον Wolf Richter,  ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας: η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας , η Alpha Bank ,  η Eurobank EFG και η Τράπεζα Πειραιώς ανέφεραν 28,2 δισεκατομμύρια euro σε ζημιές για το έτος 2011.  Σχεδόν το 13% του ΑΕΠ! 
Περιλάμβανε την ανταλλαγή ομολόγων που είχαν φορτωθεί στον ιδιωτικό τομέα των ομολογιούχων με απώλεια 74%. 
Αλλά μην ανησυχείτε. 
Τα Κεφάλαια διάσωσης είχαν ήδη κατατεθεί στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είχε λάβει ομόλογα 25 δις euro από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας … την ημέρα ….  πριν από την δέσμη μέτρων του δεύτερου πακέτου διάσωσης 130 δισ. euro που είχε ενορχηστρώσει η τρόικα της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, και της ΕΕ.
Οι τράπεζες , όχι οι ίδιοι οι Έλληνες , παίρνουν ότι τους εγγυήθηκε.
Τα χρήματα ρέουν και «είναι πολλά τα λεφτά Άρη » …. Όπως έχει πολύ καλά αντιληφτεί και η πανούργος ελληνική πολιτική ελίτ .


Αλλά « η αλληλεγγύη της Ένωσης έχει τα όριά της », δήλωσε το Σάββατο ακόμη και ο γλυκομίλητος Jens Weidmann, , ο πρόεδρος της Bundesbank . 

"Γι 'αυτό λοιπόν η ενίσχυση θα συνδέεται με τους όρους ...."

Μια έκθεση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso ....  που διέρρευσε .... περιλαμβάνει 15% μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πάνε ….  « πέρα από πολύ καλά ».   
Καλεί επίσης για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων διανομής φυσικού αερίου και ηλεκτρικού , συνολική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος , τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος , " και μια "ριζική" μεταρρύθμιση των δημόσιων συμβάσεων, που είναι αναποτελεσματική και δαπανηρή.


Ένα μήνα μετά τις εκλογές στις 6 Μαΐου, οι επιθεωρητές της Τρόικας θα επιστρέψουν για τον έλεγχο σχετικά με την πρόοδο ως προς την  εκπλήρωση των προϋποθέσεων που διατυπώνονται στο μνημόνιο διάσωσης …..  μόνο που πιστεύουμε ότι τότε « δεν θα φύγουν απλώς … θυμωμένοι και πάλι » , όπως είχαν κάνει τόσες πολλές φορές στο παρελθόν ….. ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ

Φυσικά …..οι κλωτσιές ..  μόνο εάν ξυπνήσει επιτέλους το κοπάδι ….  τα πρόβατα γίνουν … Έλληνες …. και σαν Rock άτομα ψηφήσουν εναντία στα τσιράκια ….των euro-gangsters !

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία παρακολουθούσε αυτό το μπέρδεμα από τα παρασκήνια, μας επανέφερε στην  πραγματικότητα.  Για τα δάνεια προς κρατικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα άρχισαν να χρησιμοποιούν τις συμβάσεις που περιλαμβάνουν «ρήτρες δραχμής», σε περίπτωση που Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, ή σε περίπτωση που η ίδια η Ευρωζώνη χωρίσει .
Η πρώτη τέτοια σύμβαση χρησιμοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν για τη χρηματοδότηση εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο της ΔΕΗ .
( όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Τ. Επενδύσεων για ένα δάνειο 70-εκατομμύριων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου εργοστασίου της , φυσικού αέριου , στη Μεγαλόπολη της  Πελοποννήσου.)

Πηγές δείχνουν ότι η τράπεζα έχει καταστήσει σαφές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών , ότι το σύνολο των νέων συμβάσεων για τη χορήγηση δανείων προς ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τις λεγόμενες «ρήτρες δραχμής» και θα είναι σύμφωνες με το βρετανικό δίκαιο .

Η Ελλάδα καταστρέφεται οικονομικά και κοινωνικά με τα μνημόνια . Δεν έχει νόημα να προσποιούμαστε το αντίθετο.

Ο προγραμματισμός για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει ήδη διαρρεύσει απότη γλώσσα των συμβάσεων. Κατά συνέπεια, τα τύμπανα της οικονομικής και κοινωνικής φρίκης στην Ελλάδα ... παίζουν στον ίδιο ρυθμό … όπως και πριν την δεύτερη διάσωση .
(την διάσωση των τραπεζών εννοείται ).
HEIL GAP (or mind the GAP )
Και ας ψηφήσουμε κόμματα διαμαρτυρίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου