Translate

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Τουρκία και ένας ακόμη Στολίσκος στον δρόμο προς την Γάζα ;

Η Τουρκία και ένας ακόμη Στολίσκος στον δρόμο προς την Γάζα ;

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Νοεμβρίου 4, 2011

Rate This

«Σημείωση : Αυτή η έκθεση είναι από το Press TV, το οποίο ελέγχεται από την ιρανική κυβέρνηση.»


From HEIL GAP (or mind the GAP ) .
Κατά πόσο είναι συνένοχη η Τουρκία σε αυτό το νέο στολίσκο άραγε ;
Ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Selcuk Unal , δήλωσε την Τετάρτη , ότι δεν υπήρχαν Τούρκοι πολίτες μεταξύ εκείνων που βρίσκονται επί των δύο πλοίων , που αναχώρησαν από την Τουρκία για τη Γάζα , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

Όταν ο ανταποκριτής του Anadolu-Agency (AA) , ρώτησε εάν τα δύο πλοίο του στολίσκου βοήθειας αναχώρησαν από την Τουρκία για τη Γάζα , ο Ουνάλ δήλωσε ότι τα δύο πλοία αναχώρησαν από Fethiye (πόλη της νοτιοδυτικής επαρχίας Μούγλα της Τουρκίας) , και επίσης ότι και τα δύο πλοία δήλωσαν ως προορισμό τους τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες που βρίσκονται επί των πλοίων που μεταφέρουν από 12 επιβάτες έκαστο , δήλωσε ο Unal , προσθέτοντας ότι, οι κυβερνήτες των πλοίων ήταν Έλληνες.

Μήπως εν γνώσει της η Τουρκία λαμβάνει μέρος εις την εξαπάτηση ότι τα πλοία πήγαιναν στην Ελλάδα ;

Ρωτούμε ;

Ο ακτιβιστής Haaretz είπε ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν να μειωθεί , ο αριθμός των επιβαινόντων ατόμων επί του πλοίου , οπότε δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψουν όλοι .
Τονίζοντας ότι καμία συγκεκριμένη οργάνωση ήταν πίσω από αυτή τη νέα προσπάθεια για να πλεύσουν προς τη Γάζα.

Αλλά αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι για λόγους γενικής ασφάλειας που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τη Γάζα.
(λόγω των επιτρεπομένων επιβαινόντων υπό του νηολογίου του πλοίου )

Και από την Παλαιστίνη : News Network:

“Αυτή τη στιγμή η τουρκική ακτοφυλακή παρακολουθεί τα πλοία,” υποστήριξε το βράδυ της Τετάρτης μια έκθεση από την εκστρατεία των προερχομένων από τις ΗΠΑ ώστε να τερματιστεί η κατοχή.
Όμως, την Πέμπτη το πρωί , ο Michael Coleman , ένας Αυστραλός ακτιβιστής και δάσκαλος πάνω στο καναδικό πλοίο “Ταχρίρ», είπε η κατάσταση είχε αλλάξει.

«Η Τουρκική συνοδεία μας τώρα είναι εκτός οπτικού μας πεδίου και πέραν του εύρος του ραντάρ μας » , δήλωσε ο Coleman στο Twitter.

Ωστόσο, φαίνεται αδιανόητο το ότι η Τουρκία δεν γνώριζε !

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία , δεν κάνει ουδεμία επίδειξη πλέον της υποστήριξης της προς τον στολίσκο , εξ αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθεί δείχνει να μην εμφανίζεται επιθετική , παρά τις υποσχέσεις της , τους τελευταίους μήνες , ότι θα στείλει πολεμικά πλοία για την προστασία κάθε τουρκικού σκάφους με κατεύθυνση προς Γάζα.

Εν τω μεταξύ, ορισμένα από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να προωθούν το ψέμα ότι η Τουρκιά “ενισχύει τον ” στολίσκο προς την Γάζα .

Σαν να λέμε : άλλη μια μερίδα από “ Περί eurogendfor και κολοκύθια με την ρίγανη ”, ώστε να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό , θέτοντας εις την ημερησία διάταξη την φοβία περί ενός ενδεχομένου πολέμου και απαλύνοντας συγχρόνως τον αντίκτυπο από την προδοσία των νεοφιλελευθέρων πολιτικών κομμάτων της χώρας μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου