Translate

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Όταν η κρίση θα χτυπά τα παράγωγα , εσείς ποιον προτιμάτε στο τιμόνι της χώρας μας ;

Όταν η κρίση θα χτυπά τα παράγωγα , εσείς ποιον προτιμάτε στο τιμόνι της χώρας μας ;

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Οκτωβρίου 25, 2011

2 Votes

 

From HEIL GAP (or mind the GAP)

Ο καπιταλισμός συνεχίζει να λειτουργεί , ο δε κόσμος συνεχίζει προτίμα τις εξωπραγματικές υποθετικές ιστορίες , π.χ. περί της ελεύσεως των UFO αλλά και τις παραπλανητικές μαρτυρίες , περί εισόδου στην χώρα μας της EUROGENTFOR , από το να βλέπει κατάματα την πραγματικότητα . Με γεια τους με χαρά τους .
Εξάλλου και οι ψυχίατροι πρέπει να δουλέψουν και να βγάλουν τα προς το ζην .

Κάπως έτσι λοιπόν και σήμερα κάποιος έχει το απόλυτο δικαίωμα να πιστεύει τις ιστορίες « αγιοποιήσεως » του πρώην πρωθυπουργού , ο οποίος συνεχώς τονίζει στους παρευρισκόμενους ότι δεν πρόκειται να μιλήσει αυτήν την εποχή ούτε να δώσει συνέντευξη ή να κάνει τις όποιες δηλώσεις διατηρώντας την τακτική της σιωπής που έχει επιλέξει .

Μόνο που ο HEIL GAP ( or mind the GAP ) , νομίζει ότι ο κύριος πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να είχε μιλήσει , απολογούμενος προς τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική δικαιοσύνη , δια τον ρόλο που έπαιξε εις την «ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ».

Έτσι λοιπόν ( ; ) …… «διατηρώντας την τακτική της σιωπής που έχει επιλέξει.» ( ; )

Ως φαίνεται , ορισμένοι Έλληνες έχουν τόσο επιλεκτική μνήμη και « αποφάσισαν να ξεχάσουν » , διαγράφοντας τις ευθύνες του κυρίου Καραμανλή , ο όποιος έσερνε τον χορό , σε αυτό το ατελείωτο γαϊτανάκι της δημοσίας σπατάλης και δανεισμού , ποσών , τα οποία φυσικά και δεν θα μπορούσαν να επιστραφούν ποτέ, δια τον απλούστατο λόγο , ότι η χώρα μας αδυνατούσε να παράγει ώστε κάποτε να εξοφλήσει τόσους τόκους , κεφάλαια , μίζες , κλπ .

Διότι πολλοί είναι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να άρουν τις ευθύνες του ανθρώπου που ενώ ήδη , από το φθινόπωρο του 2008 , έβλεπε το επερχόμενο οικονομικό «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» στην χώρα μας ( εξάλλου αυτό το έγραφε τότε , το σύνολο του ευρωπαϊκού τύπου και ιδίως ο Γαλλικός τύπος , που ήταν γνωστό ακόμη και στους Έλληνες της Αφρικής ) , αυτός αδράνησε και δεν έπραξε τίποτα ώστε να προστατέψει αυτήν την έρημη την χώρα .

Ώσπου , όταν είδε και απόειδε την φωτεινή ένδειξη « game over » , (το τέλος του παιχνιδιού ) , σύμφωνα με τις υποδείξεις των ανώτερων ( ξέρεται τώρα ) , ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ , παραδίδοντας το τιμόνι εις τον καλικάντζαρο ΓΑΠα , δια να διαχειρισθεί την κρίση του χρέους .
( Να διαχειρισθεί ο ΓΑΠας ; Τελικά HEIL GAP μερικές φορές έχεις πολύ πλάκα).
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ : δεν θα παραλείψουμε τον στολισμό και του προηγουμένου πρωθυπουργού μας κυρίου Σημίτη , αλλά υπομονή , στο επόμενο άρθρο μας !

Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

Τώρα όσον αφορά την σήμερα κατάσταση της χώρας μας ( ; )
« Πράγματι, η προεπιλογή έχει ήδη συμβεί » . Η συζήτηση απλώς γίνεται τώρα για το πως θα την αποκαλέσουμε , και ίσως δια να δούμε πόσοι θα επινοήσουν κάποια καινούργια ονομασία της , δηλαδή , απλώς αναμένουμε ΤΗΝ ΛΕΞΗ .
Γιατί λέτε ; Μα είναι απλό !
«Χρήματα που βασίζονται στο χρέος δεν μπορούν ποτέ να επιστραφούν εξ ολοκλήρου, επειδή το ποσό που πρέπει να επιστραφεί πάντα θα αυξάνεται λόγω των ΤΟΚΩΝ ».

Επειδή όμως αυτή ήταν μια εισαγωγή στο θέμα μας ( Τι εισαγωγή ήταν αυτή HEIL GAP ; Αυτό ήταν το μισό άρθρο ! ) , θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε την βασική ειδοποιό διαφορά μεταξύ των ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ χρεών
α) αυτού των ΗΠΑ και β) του χρέους της χώρας μας .

Τα οικονομικά προβλήματα της Ε.Ε. και της Ελλάδος είναι πολύ διαφορετικά από ό, τι τα προβλήματα στις ΗΠΑ . Και τούτο διότι τα προβλήματα της χώρας μας και δεν προήρθαν πρωτίστως από τις τράπεζες , αλλά εκ των διαφθαρμένων πολιτικών και κυβερνήσεων των , από τον δανεισμό πάρα πολλών χρημάτων, που τα έχουν μεν δανειστεί , αλλά όμως δεν παράγουν τον απαραίτητο πλούτο για την αποπληρωμή των .

Φυσικά το πράσινο κόμμα της διαφθοράς κατάφερε να εμπλέξει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και τις τράπεζες , δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κλασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων στις οποίες μια εταιρεία ξόδεψε περισσότερα από ό, τι κέρδισε και ως εκ τούτου πρέπει να συρρικνωθεί .
Αλλά τα προβλήματα τις χώρας μας είναι κατά πολύ πιο σοβαρά , πιο περίπλοκα , διότι είναι καθαρά θέματα διαφθοράς του συστήματος .
Και δεν είναι ένα και μοναδικό πρόβλημα ώστε να είμαστε και σε θέση να το λύσουμε.

Όπως άλλωστε έχουμε ξαναγράψει στο άρθρο μας :
ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ

Όπου όπως ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ πλην του ατελούς ευρώ……… κλπ ….. ….καταγγείλαμε και την παράλογη προμήθεια των ΤΡΑΠΕΖΩΝ, καθώς και τον ρόλο του μεσάζοντα που παίζουν , μεταξύ του δανειζόμενου κράτους και της .Ε.Κ. Τράπεζας .

Αλλού πάλι γράφαμε η προεπιλογή των προβληματικών ευρωπαϊκών οικονομιών και
το νέο κύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι ένα ριζοσπαστικό μεν , αλλά αναπόφευκτο μέτρο , για την εξάλειψη της τρέχουσας οικονομικής δυσαναλογίας

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ :
Η Ευρώπη βρίσκεται με ένα τεράστιο πρόβλημα χρέους , ενώ στην πραγματικότητα, η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται
« να συμβεί » στην Ευρώπη πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) .

Υπάρχει το καθαρό χρέος . Το χρέος είναι απλά ένας από τους πολλούς τρόπους δια την αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος. Για κάθε Έλληνα λοιπόν που αγωνίζεται να βρει ένα ευρώ δια πληρώσει ένα χρέος του , υπάρχει ένας δισεκατομμυριούχος ο οποίος περιμένει να το πάρει, και να το χρησιμοποιήσει δια να διαφθείρει έτι το σύστημα.

« Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχουμε φθάσει στο τέλος του οικονομικού υπέρ-κύκλου και καμία κυβέρνηση , οπουδήποτε , δεν γνωρίζει ή δύναται να θέσει εις εφαρμογή κάποια πολιτική δια τη διαχείρισή της . »
Ώσπου φτάσαμε στο άρθρο μας : ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ
να παραδεχθούμε ότι ένα κούρεμα χρέους είναι πλέον αναπόφευκτο , αρκεί να « συμβεί δίκαια » .
Όσον αφορά τώρα ΟΛΟΥΣ τους υποτιθέμενους αθώους πρώην κυβερνώντες ( ; ) που επί χρόνια έτρεφαν και φρόντιζαν το χρέος , δια μέσου της κρατικής σπατάλης και αφού δημιούργησαν αυτό το τεράστιο χρέος της χωράς , έχουν σήμερα το θράσος να βγαίνουν και να παριστάνουν τους τρελούς , αρνούμενοι οιανδήποτε συζήτηση δια την λύση του προβλήματος , τους ενημερώνουμε καταρχάς ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες έχουν ήδη αγοράσει CDS ασφάλιστρα κινδύνου , αν και , καλό θα είναι αυτά να πληρωθούν , όσο το δυνατό γρηγορότερα καθώς θα δούμε παρακάτω , αλλά και ότι την τελική λύση πρέπει να την δώσουν οι Έλληνες δια των πολίτικων κομμάτων τους και όχι οι Ευρωπαίοι , προπαντός « όχι οι Γερμανοί » !
Φτάνοντας πλέον σήμερα να μιλήσουμε για την κρίση των παράγωγων , μια τέτοια κρίση που πραγματικά θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κρίση που δεν την μπλέκουμε με τη μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών , διότι αυτές κινούνται μεταξύ ευφορίας και κατάρρευσης , στον παραμικρό υπαινιγμό και στην κάθε φήμη .
Τι είπατε ; Ό, τι το δίδυμο Merkozy θα βγει μπροστά και θα εμποδίσει μια ερχόμενη παγκόσμια οικονομική , δημοσιονομική και νομισματική κατάρρευση ;
Χα , χα , χα . Αλήθεια πως και δεν πήραν ακόμα τον χρυσό φοίνικα ηθοποιίας δια τον ρόλο του πιο κωμικού ηγέτη ;
Α , ναι , συγγνώμη παιδιά , προηγείται ο ΓΑΠας ..... Χίλια συγγνώμη .

Ξυπνήσαμε τελικά ένα πρωί , αντιλαμβανόμενοι ότι η ίδια ελίτ των πιστωτών μας , είναι εκείνοι οι οποίοι δημιουργούν τις φούσκες της αγοράς και της οικονομικής κρίσης , ώστε να διοχετεύσουν στις τσέπες τους, τα τιμίως κερδηθέντα χρήματά μας και να μας σκλαβώσουν δια μέσου του χρέους ……….

Δεδομένου ότι ο στόχος των ελίτ είναι το να μας κατευθύνουν σε μια Νέα Παγκόσμια Τάξη , η αγορά των παραγώγων είναι το εργαλείο δια την αύξηση του πλούτου τους και την ρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ώστε τελικά αυτό
« να αποτύχει » ( ; )

Έτσι ώστε κάθε χώρα θα είναι πρόθυμη πλέον να ευθυγραμμιστεί με ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα υπόσχεται περισσότερη σταθερότητα.

Οι διασώσεις συχνά δεν είναι τίποτα περισσότερο από την 100% αποζημίωση των νικητών , στο στοίχημα , μέσω δολοπλοκιών , και γενικά με βρώμικες ιστορίες που πάντα δίνουν ένα χεράκι βοηθείας στο εν λόγω στοίχημα .

Το CDS , όμως , είναι ένας “ασφαλιστικός” δυναμίτης :
Πρώτα έρχονται οι τακτικές πληρωμές, και στη συνέχεια ακολουθεί το ΜΠΟΥΜ .

ΔΙΟΤΙ πρόκειται βασικά για την τοποθέτηση τεραστίων χρηματικών ποσών σε στοιχήματα , που πιθανώς ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει τόσο πολύ χρήμα δια την αποπληρωμή των .

ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ CDS , ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ
ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ
ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ;
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΕΥΡΩ , ΚΑΙ , ΠΟΙΟΝ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ;

« Αυτή τη στιγμή , οι τράπεζες με την πιο μεγάλη έκθεση σε παράγωγα , πέρα από την δική μας Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , είναι η JPMorgan Chase , Bank of America , Goldman Sachs , Citigroup , Wells Fargo και HSBC Bank των ΗΠΑ.”

Οι ίδιοι διεθνείς τραπεζίτες που είναι ιδιοκτήτες της Federal Reserve , έχουν επίσης , ως ιδιοκτησία τους τις : Goldman Sachs , Bank of America , HSBC , JP Morgan Chase , Citigroup και την Wells Fargo , οι ίδιες τράπεζες που έλαβαν μέρος από την μη εγκεκριμένη διάσωση των 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την Fed.

Η μεγαλύτερη απειλή για μας είναι πλέον οι μεγάλες τράπεζες , καθώς αυτές μαζί με τα ισχυρά κράτη του κόσμου , έχουν μεταμορφωθεί σε μια ενιαία και πολύ επικίνδυνη οντότητα. ( Εξάλλου η εισβολή τους στην Λιβύη είναι ένα νωπό παράδειγμα )

Ωστόσο, όταν αποτυγχάνουν οι μεγάλες τράπεζες , είναι φυσικό επακόλουθο , ότι , θα τις ακολουθήσουν και οι κυβερνήσεις τους.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι τράπεζες απειλούν την κυβέρνηση με οικονομική αστάθεια , η δε κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους , ουσιαστικά και τυπικά διεφθαρμένους , ώστε να ΜΗΝ μπορούν να τους φέρουν αντίρρηση .
Μόλις οι τράπεζες μάθουν ότι αυτή η διαδικασία λειτουργεί ;
ΤΟΤΕ : συνεχίζουμε , ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε !

Τα παιδιά της κυβέρνησης δεν έχουν καμία εμπειρία στην αγορά , αλλά παρόλα αυτά σχεδιάζουν γιορτές και απαγγέλουν ποιήματα προς στο χρέος που στρογγυλοκάθισε επάνω στις καμπούρες των φορολογούμενων για τις επόμενες δεκαετίες .

Οι εκτιμήσεις για την ονομαστική αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων αρχίζουν από τα 600 τρις δολάρια φθάνοντας μέχρι και το 1,5 τετράκις εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ . Λάβετε υπόψη ότι το ΑΕΠ όλου του κόσμου ανέρχεται μόνο κάπου γύρω στα 65 τρις δολάρια.

Ένα παράγωγο είναι ουσιαστικά ένας φανταχτερός τρόπος που λέει ότι « το στοίχημα έχει πλέον παιχτεί ! »

Αρχικά, αυτά τα στοιχήματα είχαν σχεδιαστεί για την αντιστάθμιση κινδύνου, όπως δηλαδή συνεχίζουν και να ονομάζονται , αλλά στην πορεία τους βρέθηκαν υπό την ομηρία της κερδοσκοπίας , σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο αυτά σήμαιναν πιο πριν.

Τώρα φιλαράκια μου , σας μεταφέρω εδώ το τι διάβασα σε Αμερικανικό δίκτυο:
“ Φαντασθείτε ότι η ονομαστική αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων είναι 1,4 τετράκις εκατομμύρια πράσινα δολάρια ΗΠΑ ,
Ας προσπαθήσω να το θέσω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ .
1,4 τετράκις εκατομμύρια $ είναι περίπου:
– 40 φορές η αγορά των χρηματιστηρίων όλου του κόσμου
– 10 φορές της αξίας των ΜΕΤΟΧΩΝ και ΟΜΟΛΟΓΩΝ στον πλανήτη γη .
– 23 φορές του παγκόσμιου ΑΕΠ. ( διότι : 23 x 65 = 1.495 )

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς πόσα χρήματα είναι το ένας τετράκις εκατομμύρια δολάρια !
Αν ξεκινήσατε να μετράτε ένα δολάριο ανά δευτερόλεπτο, θα χρειαστούν 32 εκατομμύρια χρόνια για να μετρήσετε το ένα τετράκις εκατομμύρια δολάρια . ”

Ναι λοιπόν , ακριβώς αυτά γραφούν φίλοι μου , αλλά τα παιδιά στη « Wall Street » είναι εκτός ελέγχου , συνεχίζοντας ακάθεκτοι τον τζόγο τους .

Πόσο καιρό μπορεί ένα σύστημα που βασίζεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια να στηρίξει τέτοιου είδους τυχερά παιχνίδια :
Ρίξτε τα ζάρια ! Ρίξτε τα χαρτιά !
Αυτή είναι η απάντησή σας ;
Και , ω ναι … ας σταματήσουμε λοιπόν τον παραλογισμό και την τακτική απόσπασης της προσοχής του κόσμου , κάθε φορά που μια συντηρητική κυβέρνηση αναλαμβάνει την εξουσία από την προηγούμενη νέο-φιλελεύθερη , έτσι ώστε να διαιωνίζεται η κατάσταση . Είναι ανοησία . Είναι άσκοπη απόσπαση της προσοχής μας .
Ενώ εμείς συζητούμε ατελείωτα μια μικρή ομάδα από πολύ πλούσιους , πολύ έξυπνους , πολύ ισχυρούς ανθρώπους , βουτά τον κρατικό και ιδιωτικό μας πλούτο .
Πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με ανοησίες.

Και μια που μιλήσαμε για απόσπαση της προσοχής , θυμήθηκα το προχθεσινό μας άρθρο: ΔΕΝ ΤΟΥΣ «ΠΑΜΕ» ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ , και την επακολουθούσα παραπλανητική συμπεριφορά « της πρώτης κυρίας του περισσού » , η οποία δεν άφησε τηλεοπτικό κανάλι όπου να μην εμφανίσει και να καταγγείλει :
ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ
« ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ » ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η « ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ » , Αθωώνοντας τελικά έτσι , και , τον ΓΑΠα , και , ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ , και , ΤΑ ΜΑΤ , και , το κέρατο μας το τραγίσιο ,
εάν δεν το καταλάβατε !
( έλα ρε HEIL GAP , που νομίζεις ότι μόνο εσύ το έπιασες ; )
Διότι , ως γνωστόν , πολλοί ήταν εκείνοι , οι οποίοι ανέμεναν τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή , ώστε να πέσει το « καθεστώς ΓΑΠα .»
Μόνο που λογάριασαν χωρίς την νέα τάξη πραγμάτων , και δεν νομίζω να έχω άδικο , καθώς κανένας μας δεν άκουσε και τίποτα “ΕΠΙΣΗΜΕΣ” καταγγελίες περί ΧΗΜΙΚΩΝ , κάτι τι , τέλος πάντων , όπως μια πορεία διαμαρτυρίας , ή , έστω μια επερώτηση στη βουλή !

« Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», είναι εδώ και τώρα , βολικά μεταμφιεσμένη ως “παγκόσμια χρηματοοικονομική αγορά» και όχι μόνο , “Τάδε έφη” HEIL GAP »

Τα δε παράγωγα της δεν «ωφελούν», κανέναν πέρα από τους διαχειριστές του ταμείου της . Δεν προσθέτουν θέσεις εργασίας , δεν τονώνουν την οικονομία μας ,
« ΟΥΤΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ .»

Απλά ελέγχονται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή , ως στοιχήματα ενός παιχνιδιού που όταν πληρώνουν , τότε κάνουν πλουσιότερους τους ολίγους μιας ελίτ.

Η κρίση Παραγώγων!
Ίσως έλθει στην επιφάνεια από το 2012!
Μπορείτε να το σκεφτείτε αυτό πριν την καταστροφή του κόσμου , που επαγγέλλονται κάποιοι για τότε ; ( πάντως ο HEIL GAP δεν γράφει ποτέ για τέτοιες προφητείες )
Αλλά ότι και να γίνει , να είστε βέβαιοι ότι ο παλιόφιλος μας ο καπιταλισμός
“Θα πεθάνει από το ίδιο το κακό δημιουργία του “.
Τι ειρωνεία είναι και αυτή Θεέ μου .

Υ.Γ.1
Χρειάζεστε 1 τρισεκατομμύρια ευρώ ; 20 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ;
500 τρισεκατομμύρια γιεν ; Κανένα πρόβλημα . Είναι ακόμα πιο εύκολο να τα δημιουργήσετε ηλεκτρονικά από ό, τι είναι να τα εκτυπώσετε !
Φυσικά, μπορεί να φτάσει η στιγμή όπου το ευρώ και το δολάριο θα γίνουν τελείως άχρηστα , αλλά τι να κάνουμε ! Εξάλλου κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο.

Κάθε νόμισμα «Fiat» επιστρέφει τελικά στην πραγματική του αξία …. ΜΗΔΕΝ!

Υ.Γ. 2
Το σύστημα ήταν στημένο , όταν καταργήθηκε ο νόμος « Glass-Steagall » με τoν Κλίντον και τους λοιπούς Δημοκρατικούς ηγέτες.

Αυτό οδήγησε στη στεγαστική κρίση του 2008 την απαρχή της παγκοσμίου οικονομικής κρίσης , αλλά αντί οι εδω ηγέτες μας να στρώσουν τον πισινό τους στην δουλεία και να αναλάβουν δράση δια να αποτρέψει αυτό που επρόκειτο να συμβεί στην Ελλάδα , αυτοί ………… ΑΣΕ ΤΟ HEIL GAP (or mind the GAP) , ΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ;

Η στεγαστική κρίση του 2008 και η τρέχουσα κρίση παράγωγων δεν θα ήταν δυνατή, αν οι ηγέτες των ΗΠΑ ( συγχρόνως και πιόνια της Wall Street ) δεν είχαν υπογράψει ΩΣΤΕ να καταργηθεί ο νόμος Glass-Steagall , ο οποίος είχε ψηφιστεί στις αρχές του 1933 μετά την Μεγάλη Ύφεση , και εμπόδιζε τις εταιρείες επενδύσεων από τα παιχνίδια τους με τα ταμιευτήρια. Αυτή η κατάργηση συνέβαλε άμεσα στην χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2011 , επιτρέποντας σε επιχειρήσεις τραπεζικών επενδύσεων της Wall Street να παίζουν με τα χρήματα των καταθετών τους στις εμπορικές τράπεζες.
Ο νόμος των « Gramm-Leach-Bliley » υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Κλίντον.

Υ.Γ. 3
Και όλα αυτά παιδιά , καθώς σε λίγες μόλις εβδομάδες , άλλη μια υποβάθμιση
λόγω του χρέους , αναμένεται « να σκάσει μύτη » στις ΗΠΑ!

Υ.Γ. 4
Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το σύστημα είναι στημένο και το κράτος δικαίου έχει κλονιστεί , σταματούν να συμμετέχουν πλέον εποικοδομητικά στα κοινά και επικεντρώνουν , μόνο , στην προσωπική τους επιβίωση.
Αυτό επιταχύνει τη « συστημική κατάρρευση ».
Ώσπου να φτάσει στο ανυπέρβλητο εκείνο σημείο των συσσωρευμένων πλέον δυσκολιών , οπότε η μια φυλετική – πολιτική – ομάδα θα προσπαθήσει να κατηγορήσει την άλλη πλευρά , για την πρόκληση του προβλήματος . ( το ίδιο γίνεται πάντα και παντού )
Τα υπόλοιπα ………… ως ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται …………….

Υ.Γ. 5
Ναι φίλοι μου , « Αυτός είναι ο καπιταλισμός στις καλύτερες στιγμές του » ,
δηλαδή « όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί », αυτό το αυτό-καταστροφικό , ασταθές οικονομικό σύστημα , που σε τακτική βάση φέρνει την μία ύφεση και οικονομική κατάρρευση μετά την άλλη .
Ας ΠΑΜΕ λοιπόν τώρα σε κανένα torrent για να βρούμε κάποια συναυλία που να λέει , και , που δεν την έχουμε κατεβάσει ακόμα !
ΠΑΜΕ, τι λέξεις είναι αυτές που χρησιμοποιείς τώρα HEIL GAP ( or mind the GAP )

2 Σχόλια to “Όταν η κρίση θα χτυπά τα παράγωγα , εσείς ποιον προτιμάτε στο τιμόνι της χώρας μας ;”

  1. [...] http://1greek.wordpress.com [...]
  2. [...] [...]

Υποβολή σχολίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου