Translate

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Να γιατί πέφτει ο Μπερλουσκόνι : Il Cavaliere έδιωξε το ΔΝΤ με τις κλωτσιές !

Να γιατί πέφτει ο Μπερλουσκόνι : Il Cavaliere έδιωξε το ΔΝΤ με τις κλωτσιές !

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Νοεμβρίου 5, 2011

1 Vote


 

Μετάφραση και σχόλια From HEIL GAP ( or mind the GAP )
November 4, 2011 7:33 pm http://www.ft.com
Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, , δήλωσε την Παρασκευή ότι αρνήθηκε την προσφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ένα δάνειο προς την χρεωμένη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι η Ρώμη δεν θα έχει τέτοια ανάγκη ακόμη και αν το κόστος δανεισμού της , παραμείνει σε σχεδόν μη βιώσιμα επίπεδα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών G20 του κόσμου, στις Κάννες, ο κ. Μπερλουσκόνι , αντί να συμφωνήσει να δεχτεί την άκρως παρεμβατική παρακολούθηση του ΔΝΤ , υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του – μια άνευ προηγουμένου παραχώρηση από μια χώρα της ευρωζώνης που δεν έχει λάβει ακόμη bail-out.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας αυξήθηκαν σε μετά την άρνηση του κ. Μπερλουσκόνι να δεχτεί την προσφορά ενός δανείου του ΔΝΤ με μειωμένο επιτόκιο. Στο 6,4 τοις εκατό, είναι κοντά στο επίπεδο στο οποίο η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αναγκάστηκαν σε ΔΝΤ-Ευρωπαϊκής Ένωσης bail-outs.
Η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει € 300bn ($ 413bn) δανεισμού το επόμενο έτος.

«Η Ιταλία δεν αισθάνεται την κρίση», δήλωσε ο κ. Μπερλουσκόνι μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 των βιομηχανικών δυνάμεων. Περιέγραψε την ιταλική κρίση ομολόγων ως «μια περαστική μόδα», προσθέτοντας «τα εστιατόρια είναι γεμάτα, τα αεροπλάνα πλήρεις σε κρατήσεις θέσεων , και τα θέρετρα καθώς και τα ξενοδοχεία είναι επίσης γεμάτα ».

Η Christine Lagarde , η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, είπε ότι δεν είχε προσφέρει δάνειο στην Ιταλία – αλλά και από άλλους αξιωματούχους εξοικειωμένοι με τις συζητήσεις στις Κάννες, δηλώθηκε στους Financial Times ότι η Ιταλία είχε παροτρυνθεί να δεχτεί βοήθεια 50 δις € .

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται ο κ Μπερλουσκονι δεν είναι ούτε ΜΠΑΤΣΟΚ προδότης ούτε κωλοτουμπιτσας-εθνο-προδοτακος που το έκανε για την πατρίδα ,χα, χα, χα , δηλαδή ..... 

ΥΠΕΡ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ .
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Υ.Γ.
Il Cavaliere = Ο ΙΠΠΟΤΗΣ

Υποβολή σχολίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου