Translate

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σχετικά με Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάξει μορφή ...

Κυριακή, Μάρτιος 25, 2012


Σχετικά με Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάξει μορφή ...



Σχόλιο του HEIL GAP

Μια τέτοια έκρηξη έρχεται μία φορά κάθε 100.000 χρόνια, και η σημερινή ποσότητα στο θάλαμο μάγματος είναι λιγότερο από το 1 τοις εκατό της μινωικής έκρηξης του 1650 π.Χ 
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
«Μετά από δεκαετίες μικρής δραστηριότητας , μια σειρά από σεισμούς και παραμορφώσεις άρχισαν μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, τον Ιανουάριο του 2011», δήλωσε ο Νιούμαν, ένας γεωφυσικός του οποίου η έρευνα δημοσιεύεται από Geophysical Research Letters, 
"Από τότε, τα μέσα του βόρειου τμήματος του νησιού έχουν μετακινηθεί πλευρικά μεταξύ πέντε και εννέα εκατοστά , ενώ ο θάλαμος μάγματος του ηφαιστείου γεμίζει, και εμείς παρακολουθούμε από κοντά τις δραστηριότητές αυτές . 
"Επειδή η κύρια δραστηριότητα για την Ελλάδα, είναι πλέον μόνο ο τουρισμός, συνέχισε ο Newman, , ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ «το κατά πόσον επίκειται μια έκρηξη » ύστερα από τις περιορισμένες παρατηρήσεις της εν λόγω δραστηριότητας σε αυτούς τους τύπους των ηφαιστείων . 
«Στην πραγματικότητα, παρόμοια καλδέρες σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ανάλογη δραστηριότητα ΧΩΡΙΣ έκρηξη.» 
Ωστόσο, ο Newman λέει ο θάλαμος (κάτω από την επιφάνεια της γης ) έχει επεκταθεί κατά 14 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από τον περασμένο Ιανουάριο. 
Αυτό σημαίνει ότι αρκετά μάγμα έχει αντληθεί μέσα στον θάλαμο για να γεμίσει μια σφαίρα όση τρία γήπεδα ποδοσφαίρου. 
Σε περίπτωση που ξεσπάσει το ηφαίστειο της Σαντορίνη, αυτό μας λέει ο Νιούμαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συγκρίσιμο με έχει δει αυτό το νησί τα τελευταία 450 χρόνια. 
"Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο", σημειώνει ο Newman. 
"Αν η καλντέρα ξεσπάσει υποβρυχίως, τότε θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικό τσουνάμι και επηρεάσει την κίνηση πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων, στην καλντέρα. Ο Σεισμός θα μπορούσε να βλάψει τα σπίτια και να επιφέρει κατολισθήσεις κατά μήκος των βράχων ». 
Περισσότεροι από 50.000 τουρίστες την ημέρα συρρέουν στη Σαντορίνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (από Μάιο έως Οκτώβριο). 
Είναι κοινότυπο να βλέπει κάποιος μέχρι και σε πέντε κρουαζιερόπλοια να επιπλέουν πάνω από το ηφαίστειο. 
Η Σαντορίνη είναι ο τόπος μιας από τις μεγαλύτερες εκρήξεις ηφαιστείου στην ανθρώπινη ιστορία. 
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στο 1650 π.Χ., έθαψε το μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης του Ακρωτηρίου με περισσότερα από 20 μέτρα στάχτης και δημιούργησε τα διάσημα σημερινή βράχια της καλντέρα της Σαντορίνης. 
«Ο Νιούμαν λέει ότι μια τέτοια ιστορία πιθανά δεν θα επαναληφτεί κάποια στιγμή σύντομα». 
«Μια τέτοια έκρηξη έρχεται μία φορά κάθε 100.000 χρόνια, και η σημερινή ποσότητα στο θάλαμο μάγματος είναι λιγότερο από το 1 τοις εκατό της μινωικής έκρηξης. του 1650 π.Χ»
HEIL GAP ( or mind the GAP )  


0 σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου