Translate

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ . μέρος πρώτο

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ . μέρος πρώτο

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Ιανουαρίου 31, 2012

4 Votes
Οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί τους παρέχουν υποσχέσεις που δεν εκπληρώνουν ποτέ !
Φυσικά . . . . . εάν κάποιος . . . . που εμφανίστηκε ξαφνικά . . . . από το πουθενά . . . ξαναφεύγει . . . . . αλλά . . . . λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση του . . . . λαμβάνει ένα τηλεφώνημα στο κινητό . . . .από κάποιον . . . . που τον πληροφορεί ότι πρέπει να κατεβεί από το αεροπλάνο και να γυρίσει στο ξενοδοχείο του ώστε να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ελλάδος . . . .
Ε ! . . . . τότε . . . ευκόλως ο καθένας αντιλαμβάνεται: ότι ο εν λόγω κύριος . . . . δεν έχει δώσει υποσχέσεις στον ελληνικό λαό ( που έτσι και αλλιώς δεν τον ψήφισε ) αλλά σίγουρα σε αυτούς . . . που τον διόρισαν , και , που θέλουν να τον κρατήσουν στην πρωθυπουργία όσο περισσότερο γίνεται .
Όσο για τον νόμο και το σύνταγμα ;
Α . . . αυτό είναι τόσο απλό .                                
Η κυβέρνηση της Ελλάδος χρησιμοποίει το σύνταγμα σε συσκευασία ρολού . . . . . στην τουαλέτα της βουλής. . . .
Η Κυβέρνηση στην Ελλάδα αποτελεί το νόμο . . . . .
Οι νομοθέτες τον γράφουν και τον ψηφίζουν το προηγούμενο βραδύ , την επαύριον τα στελέχη της εξουσίας τον εφαρμόζουν αναδρομικά ( για κανένα-δυο χρονάκια ) . . . . και τα δικαστήρια . . . . τον εκδικάζουν.
Αλλά ο νόμος είναι ένα ψέμα.
Μας λένε να σεβαστούμε το νόμο , και , ότι . . . . αυτός μας προστατεύει.
Αλλά αυτό είναι το μόνο που δεν γίνεται !
Σκεφτείτε λίγο το λαό !
Σκεφτείτε ακόμη λίγο . . . ότι και τα χαράτσια της ΔΕΗ είναι . . . νόμιμα για αυτόν τον κύριο Νόμο.
Φανταστείτε (γιατί διαφορετικά . . δεν γίνεται να τα δείτε ούτε σε φωτογραφία ) και τα τρία άφαντα υποβρύχια , που δεν παρελήφθησαν ποτέ , και μετά δείτε και εκείνο που γέρνει , και , αναλογιστείτε ότι παρόλα αυτά , όλα έχουν προπληρωθεί , και ότι όλο αυτό το πακέτο της super απάτης . . . . . είναι νόμιμο . . . .
Αναλογιστείτε επίσης και τα υπόλοιπα υποβρύχιο που παραγγελθήκαν το 2010 ως μέρος της συμφωνίας . . . . για να μπούμε στο μνημόνιο . . . . . αλλά μην βγάλετε άχνα . . . . απαγορεύεται από τον νόμο . . . . . διότι . . . . . και αυτά είναι νόμιμα.
Και η καταλήστευση των κομποδεμάτων των συνταξιούχων , από την κυβέρνηση και τις διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών τους ταμείων ; . . . σιωπή . . . . . . . και αυτή είναι νομιμότατη !
Και η διάλυση των ενόπλων δυνάμεων , βεβαίως μέχρι και αυτή είναι νόμιμη.
Διότι ο νόμος κατάντησε να είναι ένα μεγάλο έγκλημα , πολύ μεγαλύτερο από όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ο ίδιος θέτει εκτός νόμου , και δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτόν .
( εκτός και εάν είσαστε μέρος του συστήματος ! )
Η επιβολή του νόμου , μάλλον του παιχνιδιού του νόμου , έρχεται μόνο σε vitium secundum (μετά το έγκλημα).
Η αστυνομία δεν εμφανίζονται προτού δεχθείτε επίθεση ληστείας, ή δολοφονηθείτε από τον κακοποιό , από τον ντόπιο «νονό» ή από κάθε προσκεκλημένο λαθροεποικο του τζεφρυ και του πάκη φαυλοπουλου !
( συγγνώμη ρε μπαγασακο πάκη , σε ξέχασα πάλι : . . . . .
AVE PAKIUM PAVLOPULUS . . . . . . . . . λοιπόν . . . .
Η . . . . αστυνομία έρχεται πάντα μετά .
Όχι από κάποιο άλλο λόγο , αλλά απλούστατα γιατί και η αστυνομία ακολουθεί τον νόμο !
Και πώς θα προστατευτείτε ;
Ναι , αν μια σχέση εμπιστοσύνης παραβιάζεται , τότε μπορείτε να μηνύεται τους πάντες ; αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά ! Ναι ! . . . . Αλλά μπορείτε ;
Και ακόμη και αυτό δεν είναι σίγουρο . (Θυμηθείτε τα θύματα των σεισμών του 99 , την καταστροφή του ναυαγίου του (Ε/Γ-Ο/Γ) Εξπρές Σάμινα , επί του τότε Υ.Ε.Ν. παπουτσή ! ( κάτι άκουσα για μαύρα λεφτά προς Ελβετία )
Αλλά έστω και αν κάποιο πρόσωπο που παραβίασε τη σχέση δικαίου , λάβει τις νόμιμες κυρώσεις , η πλειοψηφία των παραβατών είναι πιθανό να μην πάθει το παραμικρό !
Ο νόμος είναι ένα μεγάλο έγκλημα , πολύ μεγαλύτερο από τις δραστηριότητες που θέτει εκτός νόμου , και , δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε να μπορεσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτόν !
Το κατεστημένο ΟΜΩΣ πάντα θα αυτό-προστατεύεται .
Από την άλλη , ο νόμος δεν προστατεύει τα άτομα .
Είναι απλώς ένα εργαλείο τιμωρίας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά αναποτελεσματικά , π.χ. ώστε να αποφυλακίσει τους κακοποιούς , . . . . να καλύψει νομικά τις ατασθαλίες και παραβάσεις του κάθε απατεώνα . . . . . . κλπ
Ο νόμος από μόνος του ΔΕΝ προλαμβάνει το έγκλημα .
Εάν ΟΜΩΣ μπορέσουμε να ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ . . . . . τότε αντιλαμβανόμαστε : ότι η μεν φυλάκιση του δολοφόνου δεν φέρνει πίσω τους νεκρούς ,ΟΜΩΣ . . . . προλαμβάνει κάποιες άλλες δολοφονίες , ρίχνοντας δε στη φυλακή τους σκευωρους πολιτικούς μας , που έκαναν την χώρα μας θύμα της πυραμίδας Ponzi , . . . . φυσικά δεν θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω από την εφορία , αλλά όμως θα υπάρξει το πρώτο νομικό έρεισμα , για μια στάση πληρωμών , χωρίς τις ολέθριες συνέπειες , για τους Έλληνες και την πατρίδα μας , . . . . κάποιες . . . . . . . . .άσχημες συνέπειες από τις απαιτήσεις των δανειστών μας .
Και μην γελάτε , τα πράγματα δεν είναι εύκολα , διότι υπάρχουν πολλές τέτοιες υποθέσεις που κατέληξαν « υπέρ των δανειστών ».
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΚΑΙ , ΟΣΩΝ ΜΕΤΕΙΧΑΝ , ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ʽΗ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PONZI , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ .
(όσο για το σύστημα PONZI , ε . . . αυτό το έχουμε αναλύσει , δυστυχώς δεν έχω πολύ ΧΩΡΟ σήμερα για το επαναλάβω , απλά ψάξτε στο διαδίκτυο:
ponzi HEIL GAP (or mind the GAP)
Διότι ναι η προστασία ασυλίας των κυρίαρχων κρατών μπορεί να θεωρηθεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τις νομικές διαδικασίες . Ωστόσο, η προστασία ασυλίας καθ ‘εαυτή , μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση των ιταλών ομολογιούχων εναντίον της Δημοκρατίας της Αργεντινής.
Οι δικηγόροι εδώ και χρόνια κάνουν γλέντι πάνω από πολλές οικονομικά νεκρές χώρες-πτώματα , και θα συνεχίσουν να το κάνουν για πολλά χρόνια ακόμη .



“Το χρέος που λαμβάνεται υπόψη με τον ένα ή άλλο τρόπο , θα πρέπει είτε να επιστραφεί , ή κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ζημίες σχετικά με το τι δεν μπορεί να επιστραφεί , είτε μέσω της αθέτησης ή τον πληθωρισμό και την υποτίμηση του νομίσματος . Εάν ήταν διαφορετικά, ο καθένας θα μπορούσε να είναι πλούσιος. “-
Charles Biderman .
« Σκεφτείτε λοιπόν τις συνέπειες . . . . και . . . εάν νομίζετε ότι πρέπει να συγχωρήσετε τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ; . . . . . τώρα πάλι . . . . εσείς ξέρετε ! »
Η Ελληνική Πτώχευση :
Πριν μπούμε στις συνέπειες της στρατηγικής της καμένης γης για την Ελλάδα , θα θέλαμε να εξηγήσουμε τη διαδικασία ως έχει στην χώρα μας . Η Ελλάδα, τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια , κατάντησε το λειτουργικό ισοδύναμο μιας αφερέγγυας επιχείρησης . Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια της τρόικας , για τη χρηματοδότηση της διάσωσης , που τόσο απλόχερα προσέφερε στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προμελετημένη οφειλή , μια εσκεμμένη (σκόπιμη ) δανειοδότηση ώστε να λάβει τοιουτοτρόπως υπό την κατοχή της μια ολόκληρη χώρα , ως εμπράγματο ασφάλεια ( δια την προστασία των εξασφαλίσεων των δανείων ) , όσο για τους ορούς του μνημονίου του πρώτου δανείου . . . καθώς τώρα τελευταία . . . . . αρκετές μουσίτσες BILDERBERG . . . . . προφασίζονται ότι δεν τους είχαν διαβάσει , ε! . . . αυτό περιείχε σαφέστατους ορούς . . . . . δια την πλήρη κατάρρευση της χώρας μας , και , όχι φυσικά δια την σωτηρία της . . . ώστε . . . μετέπειτα να μας αγοράσουν « οι μάγκες » σε τιμές « γιουσουρουμ .»
Εάν σας ενδιαφέρει , τότε διαβάστε ένα παλιότερο άρθρο μου που πρόσφατα το αναδημοσίευσε η τρικλοποδιά :
PRISON ΒRΕΑΚ ΓΟΥΙΝΕΑ – ΕΛΛΑΔΑ σημειώσατε Strauss-Kahn
http://www.triklopodia.com/2011/10/prison-vreak-gouinea-ellada-simeiosate.html
( και φυσικά όπως πάντα , όποιος θέλει το ανεβάζει )
«Το ΔΝΤ ενδέχεται να πάρει πίσω τα χρήματα του , αλλά η Ελλάδα θα πει αντίο στο μισά νησιά της και τα ιστορικά μνημεία της , κατά την πώληση-πυρκαγιά που θα προηγηθεί .»
Κάτι μου λέει αυτό που βλέπουμε είναι μια επανάληψη του βιασμού των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων , ακριβώς όπως τα Ελγίνεια Μάρμαρα που « αναπαύονται » στην πόλη του Λονδίνου!
Επιπλέον, η ΕΚΤ , η οποία, όπως εκτιμήθηκε πρόσφατα από την Barclays , έχει αγοράσει περίπου 36 δισεκατομμύρια EURO του ελληνικού χρέους , είναι στην πραγματικότητα ένας πάροχος της χρηματοδότησης μετοχικού κεφαλαίου . Αν και αυτό απαιτεί ανάλυση , η ΕΚΤ δεν ενεργεί ως πιστωτής της Ελλάδος του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι να της επιστραφεί το ποσό που διέθεσε
Η ΕΚΤ από μόνη της μπορεί να εκτυπώσει τα μετρητά για τη χρηματοδότηση « ανεπαρκών κεφαλαίων » και εάν συνέβαινε αυτό, η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή του χρέους που επιθυμεί , όπως και κάθε απομείωση σε επίπεδο ΕΚΤ .
Θα πρέπει ακόμη να συνυπολογισθεί , ότι εαν η ΕΚΤ αλλάξει το καταστατικό της, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα , μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει , μια ελληνική περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων , θα ήταν πιθανόν μην συμβεί από λογιστικής απόψεως . ( έτσι και αλλιώς σε λογιστικές εγγραφές παίζεται αυτό το παιχνίδι )- διαβάστε στο διαδίκτυο ένα παλαιό άρθρο μου :
ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ
Ναι – η αξιοπιστία της ΕΚΤ θα ήταν σημαντικά μειωμένη, αλλά και πόσο «αξιόπιστη» θα είναι άραγε εάν είναι να αρχίσει μια Ελληνική πτώχευση ;
Το θέμα είναι ότι αν η ΕΚΤ κατείχε το σύνολο του ελληνικού δημόσιου χρέους, δεν θα υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα με τους “πιστωτικούς φορείς” ώστε να γίνει μια συμφωνία , καθώς η ΕΚΤ αναγκαστικά ή όχι ή και λόγω της ανάγκης της ώστε να διατηρήσει την καλή της εικόνα , θα δεχόταν οποιουσδήποτε όρους.
Εδώ όμως σήμερα , τα μετακινούμενα κομμάτια του πάζλ είναι πιο ρευστά , και οι αντίπαλοι είναι κυρίως τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου , που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα , κατά τους τελευταίους μήνες και εβδομάδες , και , που επιδιώκουν να πληρωθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερα πόσα μετρητών , και το ΔΝΤ από την άλλη , που προσπαθεί να κάνει το “νέο ξεκίνημα” για έναν Ελληνικό ισολογισμό όσο το δυνατό βιωσιμότερο . Διότι με την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ ακόμη και σε 120% , δεν είναι καθόλου δύσκολο να υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι αφερέγγυος και πάλι , ( ας κάνουμε τώρα ότι δεν βλέπουμε και το διψήφιο έλλειμμα ) « και αυτό πάρα πολύ γρήγορα » , ειδικά με τη χώρα να παραλύει από καθημερινές απεργίες , μετά από όλα αυτά τα ποσά που θα κλαπούν από τα ασφαλιστικά ταμεία ; « ΑΡΚΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ »
ΛΙΓΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ .
Τα υπόλοιπα . . . . . ως γνωστά σε όλους παραλείπονται .
πχ : το 4% επιτόκιο , το οποίο ωστόσο , θα μειωθεί στο 3,5% κατόπιν των απαιτήσεων του ΔΝΤ, τα 30 χρόνια «μετα-αναφοράς» (εάν η Ελλάδα δεχτεί τη συμφωνία ότι δεν θα υπάρξει πραγματική αίτηση πτώχευσης , επίσης το να προσφέρονται στους πιστωτές μια μορφή βραχυπρόθεσμων ομολόγων EFSF , αλλά όχι πραγματικά μετρητά κλπ , κλπ .
« Απλώς επαφίεται εις την φαντασία των αναγνωστών μας αυτό που θα συμβεί με την αξία των ομολόγων EFSF .»
Περιττό να πούμε , ότι , αυτό είναι και το στάδιο όπου η μόχλευση μετατοπίζεται από την Ελλάδα προς τους πιστωτές . Διότι ενώ η Ελλάδα και το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσουν όπως οι ομολογιούχοι υποστούν το 100% των ζημιών (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την πλήρη εξαφάνιση των ελληνικών συνταξιοδοτικών ταμείων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα – ένα εντελώς ξεχωριστό θέμα , το οποίο όπως οι ρουφιανοι των μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ , το αγνοούν εσκεμμένα , και μας βομβαρδίζουν συνεχώς με ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ δίλημμα για λαϊκή κατανάλωση , πως η αποτυχία του PSI θα σήμαινε : ότι τότε οι πιστωτές μας θα έχουν κερδίσει , και , ότι είναι επικείμενη μια ανεξέλεγκτη πτώχευση , ( ενώ προ εβδομάδος διάβαζα στην Αμερική ΑΛΛΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ: Ο επικεφαλής των οικονομικών της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mario Buti , δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι είναι διατεθειμένος να δεχθεί να αρχίσουν να μπαίνουν στο παιχνίδι και οι συμφωνίες ανταλλαγής αθέτησης κινδύνου (CDS) των ελληνικών ομολόγων, εάν αποτύχουν να καταλήξουν οι συνομιλίες σε κάποια συμφωνία που δίνει στην Ελλάδα αρκετή ελάφρυνση του χρέους και το δρόμο της επιστροφής στη βιωσιμότητα.
“Η Ενεργοποίηση των CDS , και μπορεί και πρέπει να εξεταστεί “, είπε .
( και επειδή κάνεις δεν λέει κάτι τέτοιο . . . . τυχαία , . . . μάλλον . . . . κάποιοι θα φάνε καλά , ενεργοποιώντας και τα CDS , μετά από ότι είναι να γίνει με το PSI , ώστε να τα πάρουν διπλά και τριπλά ) ( πιστέψτε με , η απειλή αυτή δεν ειπώθηκε τυχαία , μάλλον . . . . . . σαν . . . υπόσχεση την άκουσαν πολλοί . . . )
Από την άλλη όμως το παραπάνω σχόλιο είναι : μια σαφής προειδοποίηση προς τους ιδιώτες πιστωτές που κατέχουν 206 δις EURO του ελληνικού χρέους ότι η ΕΕ δεν θα παρέμβει με νέα χρήματα για την πρόληψη της αδυναμίας πληρωμής στις 20 Μαρτίου, όταν η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια πληρωμή χρέους 14.5 δις EURO .
Αυτό είναι επίσης και το σημείο όπου ευρύτερα είναι συγκεχυμένα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης (είτε αυτά είναι αντικειμενικά , είτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα των συγκρουσμένων hedge funds ), όπως αποδεικνύει το Reuters .
Η πραγματικότητα είναι ότι για να είναι δεσμευτική μια προσφορά ανταλλαγής, πρέπει να συμφωνήσει με τη συναλλαγή , κάποια πλειοψηφία των ομολογιούχων.
« Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων δεν έχουν αυτό που είναι γνωστό ως « ρήτρα συλλογικής δράσης », ή ένα πλαίσιο το οποίο λέει : ποιο είναι το ποσοστό των θετικών ψήφων που χρειάζεται για να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση , « δηλαδή πρέπει να συμφωνούν όλοι . »
Ωστόσο, αυτό ανοίγει την πόρτα για την αλλαγή των κανόνων.
Όπως πριν από λίγο καιρό Citi εξήγησε , “τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) που σημαίνει ότι οι εθελοντικές αναδιαρθρώσεις χρειάζονται το 100% των επενδυτών να αποδεχθούν τους νέους όρους , προκειμένου να αποφευχθεί η προεπιλογή , “ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο”.
” Για το λόγο αυτό η ελληνική διαπραγματευτική διαδικασία απαιτεί εμμέσως την αναδρομική επιβολή του CAC , που αφενός θα διευκολύνει την « προσφορά ανταλλαγής» , αλλά από την άλλη θα δημιουργήσει ” ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ” δια τις ομολογίες που έχουν εκδοθεί βάσει του εσωτερικού δικαίου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες “.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΟΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ !“ Ωστόσο, εκεί όπου αποκαλύπτει ξεκάθαρα το πρόσωπό της η διαδικασία , είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα , εξέδωσε επίσης ΚΑΙ ένα « μικρό » ποσό , κάπου πάνω από 25 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ , σε ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του δικαίου του Ηνωμένου Βασιλείου . ”Αυτά είναι ομόλογα τα οποία έχουν ήδη ρήτρες συλλογικής δράσης και τα οποία , σύμφωνα με Stephen J. Choi και Μ, Gulati , σερβίρονται σε δύο γεύσεις : «Αυτά που είχαν εκδοθεί πριν από το 2004 και που περιλαμβάνουν τον όρο που επιτρέπει στους κατόχους του 66% ή και περισσότερο , να τροποποιήσουν τους όρους πληρωμής , με τρόπο που θα δεσμεύει όλους τους άλλους κατόχους . εις τα δε ομόλογα που έχουν εκδοθεί μετά το 2004 : απαιτείται η συγκατάθεση των κατόχων των 75% ή περισσότερο για αυτό το θέμα. ” Παρεμπιπτόντως , αυτό είναι κάνει και την «Ελλάδα να έχει το πάνω χέρι με το επιχείρημα » ότι μπορεί να αποτύχει ΔΙΟΤΙ η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ σε κάτι τους ομολογιούχους ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ , δεν μπορεί δηλαδή να κάνει σχεδόν τίποτα , εδώ που τα λέμε δεν έχει καμία πιθανότητα σε κάτι τέτοιο , αν ένα συγκεκριμένο καρτέλ των hedge funds έχει ήδη δημιουργήσει μια δέσμευση μετοχών της σε ομόλογα Ηνωμένου Βασιλείου. Οι Choi και Gulati δηλώνουν προφανώς : «Η απόκτηση εγκρίσεων μεταξύ του 66% και 75% των ομολόγων είναι πιθανό να ΜΗΝ είναι δύσκολη.” Και αυτό είναι το σημείο όπου το παιχνίδι αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον.

« Και δεδομένου ότι το ονομαστικό υπόλοιπο εδώ (μεταξύ του 66% και 75% των ομολόγων) είναι ένα πολύ μικρό 11% , άρα είναι αρκετά εύκολο σε ένα hedge fund να δεσμεύσει δια των μετοχών του ομόλογα και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της όλης διαδικασίας , ιδίως δεδομένου ότι η ΕΚΤ φαίνεται να έχει το δικό της μερίδιό στην τοπική αγορά ομόλογων .»
Όπως αντιλαμβάνεται καθένας , το μεγαλύτερο ατού που μπορεί να επιτύχει κάποιος είναι η δέσμευση των μετοχών .
Επειδή δεν έχει σημασία «ποιος» έχει την πλειοψηφία.
« Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος κατέχει το 33% + 1 των ψήφων για να εμποδίσει οποιαδήποτε συναινετική συμφωνία. »
Σύμφωνα με τον Πτωχευτικό κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, η έγκριση ενός σχεδίου για την αναδιοργάνωση απαιτεί την έγκριση των δύο τρίτων για κάθε ομάδα πιστωτών. Σε απάντηση σε αυτήν την απαίτηση, ορισμένα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια ΑΠΛΩΣ προσπαθούν να αποκτήσουν περισσότερο από το ένα τρίτο του χρέους μιας επιχείρησης , με στόχο να μπλοκάρουν την έγκριση του σχεδίου.
Ως αντάλλαγμα για τη συναίνεσή τους για το σχέδιο, οι κάτοχοι των ομολόγων θα δικαιούνταν μεγαλύτερα ποσοστά από ό, τι δικαιούνται .
Και με λίγα λόγια , ολόκληρο το σύστημα των Hedge Fund κατέχει καλά αυτή τη στρατηγική .


Τώρα να κλείσουμε ώστε να ακούσουμε και τους ZZ Top :

Ενώ η Ελλάδα μπορεί να αναγκάσει τα ομόλογα που εκδόθηκαν σύμφωνα με τον τοπικό δίκαιο της χώρας μας , να συμφωνήσουν , και , συνεπώς, να θεσπίσουν έναν καταναγκαστικό “στα χώνω κουφ@λ@ π@π@δημ(ι)ε “, ουδέν τέτοιο έλεγχο έχει στα ομόλογα νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασίλειου . Τουλάχιστον όχι ρητά, αλλά περισσότερα για αυτό στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του άρθρου μας λοιπόν φιλαράκια , μεθαύριο λοιπόν , πρώτα ο Θεός θα γράψουμε και το δεύτερο μέρος .
HEIL GAP (or mind the GAP )
Υ.Γ. Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε τρικλοποδιά – netnewsgr.wordpress -
ξυπνήστε-ελεύθεροι-Έλληνας – για την ανάρτηση (χθες βράδυ στις 22:00) .
Πάμε τώρα στο YouTube να τρελαθούμε με τους ZZ Top

Υποβολή σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου