Translate

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Tο τέλος της Πορτοκαλί Επανάστασης της Τιμοσένκο , καθώς καταρρέει η επανάσταση της πράσινης φούντας του ΓΑΠα .

Tο τέλος της Πορτοκαλί Επανάστασης της Τιμοσένκο , καθώς καταρρέει η επανάσταση της πράσινης φούντας του ΓΑΠα .

Αναρτήθηκε από τον/την 1greek στο Οκτωβρίου 14, 2011

Rate This

 

From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Η καταδικαστική απόφαση επταετούς (7) καθείρξεως , που εκδόθηκε την Τρίτη από Δικαστήριο του Pechersky στο Κιέβο , στη δίκη της πρώην Πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο , σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής στη χώρα .
Οι Ουκρανοί είχαν ήδη βαρεθεί την παρατεταμένη δίκη !
Μόνο 2.000 υποστηρικτές ήρθαν στο δικαστήριο την Τρίτη για την κυρία Τιμοσένκο , οι όποιοι απέχουν κατά πολύ , από τις εκατοντάδες χιλιάδες , που βγήκαν στους δρόμους στην Πορτοκαλί Επανάσταση , τον Δεκέμβριο του 2004 .
Οι Ουκρανοί φαίνεται να είναι κουρασμένοι , όχι μόνο από τη δίκη , αλλά πλέον και από την Τιμοσένκο .

Η δίκη έχει εισαγάγει μια σειρά νέων τάσεων , στο προσκήνιο της ουκρανικής πολιτικής , καθώς η Τιμοσένκο , ήταν ο ΓΑΠας της Ουκρανίας , και , η εποχή της , ήταν ακριβώς αυτή η εποχή του «άγριου καπιταλισμού» που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες .

Η δίκη Τιμοσένκο επίσης έθεσε τέλος στην κάκιστη παράδοση της προστασίας των πολιτικών . Ένας άγραφος κανόνας έσπασε στην ουκρανική πολιτική , σύμφωνα με την οποία τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι τηρούν ένα “σύμφωνο μη επίθεσης” μεταξύ των ….. Δεν υπήρχε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των μελών της απερχόμενης κυβέρνησης , οι δε διάδοχοί τους δεν είχαν ποτέ να ανησυχήσουν για αυτό που μπορεί να φέρει το αύριο.
Ακριβώς όπως και εδώ , με τους νόμους του (^*”#.}*^”#!+) (;) τετράπαχου υπουργού μας , ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ  ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ” , καθώς φυσικά αναμένει , να του το ανταποδώσει και εκείνη με την σειρά της , όταν , θα έρθει η ώρα .


Ποια Siemens ; ποια υποβρύχια ; για ποια σκάνδαλα μας μιλάς τώρα κύριε HEIL GAP ;
Όλοι απεδόθησαν « πάλλευκοι » στην κοινωνία , λες και τους έπλυναν με « Essex »
στους 60 βαθμούς Κελσίου .
Ακούς εκεί φαντασιόπληκτε HEIL GAP ( or mind the GAP ) !
Κάτσε καλά λοιπόν , γιατί διαφορετικά σε βλέπω να μετακομίζεις στην ψειρού !
Κάτσε λοιπόν καλά .

Αλλά η ρήση του αρχιστράτηγου Φράνκο : ” Για τους φίλους , οτιδήποτε , για τους εχθρούς , ο νόμος” , δεν ισχύει πλέον στην Ουκρανία.
Κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά 78 μελών της προηγούμενης κυβέρνησης !
Και περισσότερες από 500 ποινικές υποθέσεις , έχουν κινηθεί εναντίον αξιωματούχων .

Και μια που μιλάμε για φασίστες , σαν τον αρχιστράτηγο Φράνκο , δηλαδή άτομα της ιδίας ιδεολογίας με τον γιωργάκη ( ναι καλέ , αυτόν με τα γυναικεία καλτσόν , εννοώ ) , ας δούμε και την ανακοίνωση του 4ου Ράιχ της Ε.Ε. για την συγκεκριμένη δίκη , καθώς ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ , ότι ίσως να υπάρξει ένας παγκόσμιος ξεσηκωμός , που μπορεί να αρχίσει και από την ερχομένη εβδομάδα .
Η (ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ) Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ , για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας , κα Catherine Ashton , λοιπόν , προασπίζοντας τα νώτα και τα κεφάλια των Ευρωπαίων ηγετών , εγκαθέτων της « Bildeberg club » , είπε ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δίωξη της Γιούλια Τιμοσένκο , έχει «πολιτικά κίνητρα», και η δίκη της δεν τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές , όσον αφορά , την δίκαιη , διαφανή και ανεξάρτητη νομική διαδικασία .”

Εδώ στην πατρίδα των ΕΛΛΗΝΩΝ , η εξέγερση που άρχισε με αυγά και με γιαούρτια , τώρα πιάνει στα χέρια της μια καλό-βρεγμένη σανιδά , ορίστε , δείτε το , είναι ορατό πλέον , είναι πολύ κοντά .
Μόνο που αυτή την φορά δεν πρέπει να ξαναφήσουμε κάποιους δημοσιογράφους , να το ξαναπαίξουν αγανακτισμένοι πολίτες , αλλά συνάμα και προστάτες των λαθρομεταναστών !
Αλλά πρέπει λοιπόν να τους απομονώσουμε , μαζί με τους αλβανούς «ψευτο-αναρχικους » πράκτορες του υπουργείου , καθώς και τον σαπιοδοντη εμπρηστή της marfin.
( άκου εκεί αναρχικοί ; από πού και ως που ρε χαφιέδες γίνατε και αναρχικοί ) .

ΕΔΩ κάνουμε μια παρένθεση (ώστε να αντιληφτεί κάποιος το μέγεθος του τι πρόκειται να επακολουθήσει ) , ενημερώνοντας σας , ότι χθες το βράδυ στο κανάλι 10 ακούσαμε βουλευτή της αντιπολίτευσης , να καταγγέλλει τον γιωργάκη , ξέρετε τώρα : τον λεφτά υπάρχουν , ότι δίνει επιδόματα ανεργίας σε 205.000 αλβανούς και πακιστανούς ανέργους , χαρατσώνοντας φυσικά τους Έλληνες , ώστε να τους αποσπάσει ΚΑΙ αυτό το ποσό .
Τελικά λεφτά υπάρχουν , αλλά μόνο δια τα ημετέρα δωσίλογα «Λαμόγια» του Μπατσοκ και τους λαθρομετανάστες .
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια .
Τελικά εφ όσον υπάρχουν 205.000 επιδοτούμενοι άνεργοι λαθρομετανάστες , σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο που επέδειξε χθες ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής , τότε , θα πρέπει να ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο και οι ξένοι που , ΟΜΩΣ , βρίσκουν δουλεία και « εργάζονται στην πατρίδα των ανέργων ελλήνων ».
Σημειωση : Ο δε HEIL GAP ( or mind the GAP ) , όπως και όλοι οι φίλοι αναγνώστες του , γνωρίζουν πολύ καλά , την διαφορά μεταξύ των δυο λέξεων «αλήθεια» και «ρατσισμός» , και , φυσικά διακρίνουν την διαφορετικότητα των εννοίων των .

Επιστρέφοντας ξανά στην Ουκρανία και στον νέο ηγέτη της , προφανώς αντιλαμβανόμαστε , ότι ο κ. Γιανούκοβιτς , έχει λάβει τολμηρές αποφάσεις.
Η υπόθεση Τιμοσένκο δημιουργεί ΝΟΜΙΚΟ προηγούμενο στην ουκρανική δημόσια ζωή! Δεν θα υπάρχουν πλέον παρίες ! Η κυβερνητική προϋπηρεσία και η δημοτικότητα δεν θα απαλλάσσουν πλέον τους ύποπτους των μελλοντικών παραπτωμάτων !
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;
Ο δε HEIL GAP ( or mind the GAP ) , δεν κάνει πνεύμα , απλώς ρωτά , διότι βλέπει και αυτός , ότι η πραγματική δημοκρατία και η ισονομία της , έχουν αποδημήσει από την πατρίδα μας .

Η ετυμηγορία όμως αυτή , είναι επίσης ένα μήνυμα προς τον εσωτερικό κύκλο του Γιανουκόβιτς : Δεν θα υπάρχει πλέον διακυβέρνηση ελέω βασιλείας.
Σύμφωνα δε με τις διαθέσιμες πληροφορίες , κανείς πλέον σε αυτήν την χώρα δεν αισθάνεται υπεράνω του νόμου. Αν και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί : ως « ο απόλυτος » θρίαμβος του κράτους δικαίου στην Ουκρανία , είναι σίγουρα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρώτο βήμα .

Η Γιούλια Τιμοσένκο , κατά την διάρκεια της καριέρα της , προσπάθησε να κυριαρχήσει στην ενεργειακή βιομηχανία , η οποία και τις απέφερε σημαντικά κέρδη για τις ελάχιστες επενδύσεις της .
Ως επιχειρηματίας είχε επίσης μια σιδερένια πυγμή , ενώ προτιμούσε τα συστήματα φυσικού αερίου από οτιδήποτε άλλο ( ; ) . Εδώ ένιωθε απόλυτα στο στοιχείο της , όσον αφορά δε την πολιτική : Αυτή ήταν απλώς μια προέκταση των δραστηριοτήτων της.
« ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. »

Αλλά η κα. Τιμοσένκο ήταν επίσης και ένα από τα άτομα τα οποία ποτέ δεν μπορούν να αποδεχθούν μια θέση στο πίσω κάθισμα .
Η επιθυμία της για την εξουσία ήταν τόσο μεγάλη , ώστε να μην μπορεί να παίξει δεύτερο βιολί , στην κυβερνητική ορχήστρα , του Ουκρανού πρόεδρου Viktor Yushchenko . ( ενθυμείσθε μήπως την υπόθεση «Δηλητηρίαση διοξινών» ; )
Ήδη , από το καλοκαίρι του 2005, η πρωθυπουργός Τιμοσένκο , προσπάθησε να συγκεντρώσει την εξουσία στα χέρια της . Αυτό οδήγησε τελικά στην απόλυσή της και σε μια πρώτη ρωγμή του Πορτοκαλί στρατοπέδου.

Η δίκη αυτή , ΙΣΩΣ , είναι ένα είδος συμβολικού τέλους , της πρωταρχικής συσσώρευσης του κεφαλαίου στην Ουκρανία. Η Τιμοσένκο είναι παιδί της δεκαετίας του 1990 – μια εποχή υπερβολικών κερδών , και άγριου καπιταλισμού .
Σύμφωνα με τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης , η εταιρεία ενοποιημένα συστήματα Τιμοσένκο Ενέργειας της Ουκρανίας ήταν μέχρι το 1997 μία από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες των μετά-σοβιετικών κρατών .

Δεκαπέντε χρόνια μετά, φαίνεται , σαν ένα κατάλοιπο αυτής της παλιάς εποχής , με τους υπόγειους κανόνες και γενικά την ανομία .

“ Οι καιροί αλλάζουν, αλλά η θεώρηση των πραγμάτων της κυρίας Yulia Volodymyrivna Tymoshenko (Τιμοσένκο) δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ . Heil Gap

Η δίκη Τιμοσένκο σηματοδοτεί επίσης , το τέλος της Πορτοκαλί Επανάστασης , η οποία δεν ήταν μια πραγματική επανάσταση δια όλους , εφόσον όχι μόνο δεν υπήρξαν «τεκτονικές μετατοπίσεις» , αλλά , ούτε έστω και μια κάποια Συστημική Αλλαγή στην Ουκρανική πολιτική σκηνή .
Τι ήταν τελικά η περιβόητη Πορτοκαλί επανάσταση της Ουκρανίας ;

«ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ»

Φυσικά, δεν επετεύχθη ΤΙΠΟΤΑ καλό .

Η « Δίκη Τιμοσένκο » είναι η τελευταία γουλιά από την μποτίλια της Πορτοκαλί Επανάστασης.
Αλλά , όσο παράξενο κι αν μας φαίνεται , τα συνθήματα της πορτοκαλί επανάστασης , αποτελούν τη βάση της πολιτικής πλατφόρμας του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. “Ο Νόμος και η τάξη έρχονται στην Ουκρανία”.

HEIL GAP ( or mind the GAP )

Πηγή

Υποβολή σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου